Promoció comunitària del voluntariat

Des de l’àrea de Promoció Comunitària del Voluntariat tenim per objectiu incentivar la participació de la ciutadania en programes de voluntariat d’entitats socials i promoure l’acció voluntària com una eina de transformació social.

Banner_promo_comunitaria

 

Accions

 

Exposicions

Comptem amb diferents exposicions itinerants que reflecteixen el paper de les persones voluntàries i la tasca que aquestes duen a terme.

 

Sessions (in)formatives i punt de voluntariat

Atenem presencialment consultes i demandes d’informació de voluntariat, alhora que realitzem sessions informatives mensuals per conèixer com es poden realitzar accions de voluntariat.

Inscripció sessions informatives

Calendari sessions informatives

Concurs de relats

Des de l’any 2010 celebrem aquest concurs perquè les persones voluntàries puguin  explicar i compartir la seva experiència en el marc d’una entitat social.

 

Comunitat educativa i Aprenentatge i Servei (APS)

Donem a conèixer el voluntariat als joves com un element de compromís cívic i acció transformadora.

 

Tallers formatius

Donem a conèixer el món del voluntariat i fomentem la implicació i l’interés, a curt i llarg termini, dels adolescents i joves en l’acció voluntària i la participació ciutadana.

 

Borsa Jove de Voluntariat

Comptem amb la borsa de voluntariat jove ‘Voluntariatenunclic‘ on els joves d’entre 16-18 anys poden trobar demandes de voluntariat que les entitats han bolcat.

VolJoveBlanc

 

APS: Mirades. Veure i viure el voluntariat

En el projecte d’APS Mirades. Veure i viure el voluntariat els joves elaboren un reportatge audiovisual (servei) per tal de dotar a l’entitat social d’un material de difusió de la seva tasca i la de les persones voluntàries que hi participen (necessitat). Alhora, assoleixen coneixements i competències útils pel seu futur, tant a nivell personal, formatiu, com professional (aprenentatges).

LogoMiradesBlanc

 

Ciutat refugi i Voluntaris.cat

La FCVS juntament amb el Pla Barcelona Ciutat Refugi de l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i també altres administracions, ens hem mobilitzat per donar resposta a la crisi humanitària de persones refugiades i canalitzar les mostres de suport i ganes de participació de la ciutadania.

 

Línies d’actuació
Derivacions de voluntariat

Recollim l’interés de la ciutadania que té ganes de fer quelcom per l’acollida i l’acomodament de les persones nouvingudes.

Alhora, ens coordinem amb les entitats de l’àmbit de migració i refugi per recollir les seves crides de voluntariat i treballar conjuntament per ampliar els seus equips de persones voluntàries i fer difusió de la seva tasca.

Vull fer voluntariat amb persones refugiades i/o migrants

 
Projecte Acollida i Participació ciutadana amb el Pla ‘Barcelona Ciutat Refugi’

Pretenem acostar a les persones sol·licitants d’asil, refugiades i/o migrants, a espais de participació ciutadana i a programes de voluntariat on enfortir la seva xarxa relacional.

Partint de la suma d’esforços de les entitats del territori, reforcem el teixit associatiu de la ciutat, on es creen nous espais de convivència i on conflueixen veïnat de tota la vida amb el nouvingut.

 

ilovepdf_com

 Postal català                   Postal castellà

Postal anglès                   Postal francès

 

 

Contacta’ns 

Si estàs interessat en algun dels programes de Promoció Comunitària del Voluntariat, posa’t en contacte amb nosaltres!

Berta Barquer

Tècnica de Promoció Comunitària
promocio.comunitaria@voluntaris.cat