Roses i llibres per un Sant Jordi solidari

Aquest 23 d’abril arriba ple de propostes de les entitats socials per tal que celebris una diada de Sant Jordi amb molt valor.

Les entitats socials s’han bolcat aquest mes d’abril per oferir roses, llibres i altres detalls solidaris per tal que puguis gaudir d’una diada de Sant Jordi que contribueixi a fer possibles els projectes d’entitats socials.

#UnaRosaUnaOportunitat – Fundació Comtal

Amb la campanya #UnaRosaUnaOportunitat, la Fundació Comtal vol garantir l’educació de 159 infants i joves a través del reforç educatiu i la capacitació tecnològica. 

Un petit gest, com regalar una rosa i/o un punt de llibre dibuixat a mà pels infants que atenen, o enviar una felicitació de Sant Jordi animada, pot suposar un gran canvi en la situació de vulnerabilitat que viuen els infants i joves que atenen. 

A més, durant el dia 23 d’abril es celebraran les Jornades de Sant Jordi en el Benet Corner (C. Rec Comtal, 19). Podràs gaudir d’un market i activitats per a tota la família: esgrafiat en cerers de colors, taller de resina ecològica, mural creatiu, taller de malabars, bricolatge bàsic i pinta cares.

#CadaPacientUnaRosa – Hospital Vall d’Hebron

Potser no t’imagines el gran poder que té un petit detall com una rosa per portar esperança i amor a aquelles persones que han de passar el Dia de Sant Jordi a l’hospital. Encara que pugui semblar només un petit detall, una única rosa pot arribar a alegrar el dia d’un pacient de Vall d’Hebron.

Ara tu pots regalar una rosa solidària als pacients de Vall d’Hebron en un dia tan especial com és Sant Jordi. Amb aquest petit gest, podràs fer feliç a un pacient i fer-lo sentir especial en un moment difícil. A més, també estaràs ajudant a impulsar la investigació per millorar la salut futura de tothom.

#UnaRosaPerUnaCausa – Fundació IRES

Torna Sant Jordi i tornen les roses solidàries de la Fundació IRES! Celebra la Diada amb #UnaRosaPerUnaCausa i gaudeix d’aquest dia amb els teus treballadors i treballadores. Una iniciativa solidària que et dona l’oportunitat de col·laborar amb infants i famílies en situació de vulnerabilitat a través dels projectes de la Fundació IRES.

Totes les roses són diferents, com ho som totes les famílies: diverses, úniques i especials. Les roses són inigualables i estan carregades de sentit.

Setmana Cultural de Sant Jordi – Associació la Muralla

Del 20 d’abril al 6 de maig celebra a Tarragona la Setmana Cultural de Sant Jordi. Trobaràs activitats com la presentació del llibre ‘Palabras que rompen un silencio’ (20 d’abirl), la parada de l’Associació la Muralla a la Rambla Nova amb roses solidàries (23 d’abril), la Festa de Sant Jordi amb entrega de premis del concurs de roses fetes a mà i relats curts (26 d’abril), contes per la salut mental amb Cuentropía (27 d’abril), un dinar de Pasqua (28 d’abril) o una Masterclass de Zumba a favor de la salut mental (6 de maig).

Sant Jordi: roses, llibres i somriuresPallapupas

Arriba la Primavera i, amb el bon temps, una de les festes més boniques de l’any: Sant Jordi! Malauradament, és un dia que no tothom pot gaudir. Hi ha molts infants, adults i gent gran que han de celebrar la Diada ingressats a l’hospital.
Però Pallapupas, gràcies a tu, aconsegueix que passin un Sant Jordi ple de riures! L’entitat et proposa uns detalls molt especials per aquesta Diada: tenen el poder de portar somriures als hospitals. Aquest Sant Jordi, regala somriures!

Cultura i solidaritat amb el concert ALBADA – Projecte Home Catalunya

El concert solidari de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) torna el 2023 per la vigília de Sant Jordi, el dissabte 22 d’abril a les 19h a L’Auditori de BarcelonaTota la recaptació del concert es destinarà als programes de tractament i prevenció que duu a terme Projecte Home Catalunya.

Sant Jordi: roses, llibres i solidaritat! – ASSIS Centre d’Acollida

S’apropa la diada i des d’ASSÍS et volen convidar a gaudir d’aquest dia de forma solidària. Comptem amb tu per canviar el final de la història? Ara més que mai, tu pots contribuir a lluitar contra les desigualtats i a impulsar el canvi social. Entra a la botiga en línia i descobreix totes les opcions que tens a les teves mans per ajudar l’entitat a seguir en marxa.

Podràs comprar la teva rosa a la botiga en línia i venir a buscar-la el dia 23 a la para d’ASSIS a Sarrià. També pots regalar una rosa a una de les persones que atenen a ASSIS. Aquest Sant Jordi, roses, llibres i solidaritat!

Sant Jordi en companyia – Amics de la Gent Gran

Des de la Fundació Amics de la Gent Gran lluiten cada dia contra la soledat no desitjada de les persones grans, però durant l’any, hi ha dates sensibles en que tracten de reforçar la seva acció social. Amb aquest esperit, organitzen ‘Sant Jordi en Companyia’, un programa ple d’activitats de socialització, amb el qual porten el caliu i amistat a les persones grans de l’entitat i, junts, vivim la tradició d’aquest dia.

Les activitats que es duran a terme són: lliurament de 10.000 roses i llibres, suport a residències, punts de venda de roses, activitats locals, implicació de personalitats públiques i sensibilització a través de les xarxes socials.

La rosa solidària com a regal simbòlic pels cuidadors de malalts – Fundació Jubert Figueras

El diumenge 23 d’abril i, com cada any des de fa una dècada, la Fundació Jubert Figueras tindrà la seva paradeta per vendre roses solidàries a aquells que vulguin ser partícips de la seva causa. Podràs trobar la paradeta a la cantonada de Rambla de Catalunya amb c/Diputació.

Cada any, durant la diada i amb la venda de roses, ingressen fons suficients per pagar les despeses de 500 nits a famílies desplaçades. Vine a buscar la teva rosa! Amb la teva ajuda, aquestes famílies podran estar al costat dels seus sers estimats durant la seva estança a l’hospital.

AFANOC surt al carrer per la diada més especial – AFANOC

Arriba Sant Jordi, i els carrers i places de Catalunya s’ompliran de roses i llibres que les persones intercanviarem com a mostra d’amor i amistat. Però també és una ocasió per mostrar solidaritat i ajudar als altres.

Des d’AFANOC posen al teu abast roses i dracs comestibles, una tovallola de tocador, llibres i roses. Troba els seus estands a:

  • Barcelona: a Les Rambles , a hospital de la Vall Hebron, a l’Institut Narcís Montoriol.
  • Tarragona: a la rambla Nova de Tarragona i a Reus.
  • Lleida: a Els Alamús, a Puigverd, a Torrefarrera, a Torrebesses, a Alfés i a l’escola Joc de la Bola de Lleida.

Punts de llibre solidaris – Fundació Ana Ribot

Aquest any per Sant Jordi el taller de costura de la Fundació Ana Ribot està en marxa preparant punts de llibre fets a mà amb teles per les àvies i els avis del centre de dia, amb l’ajuda del voluntariat.

Qui vulgui col·laborar pot comprar un punt de llibre per 5€, indicant la quantitat i la lletra del punt que més us agrada (pagament per bizum al codi 06068). Es podrà recollir a la paradeta que l’entitat tindrà el 23 d’abril a la Plaça Major de Pallejà o el 20 i 21 d’abril, passant directament per les oficines de la Fundació Ana Ribot, de 9h a 14h i de 15h a 18h, C/Vallés i Ribot, 2 2-1, de Pallejà.

Amb el donatiu es col·labora en el projecte jardí sensorial del centre de dia.

Roses solidàries – Arrels Sant Ignasi

Aquest any Arrels Sant Ignasi torna a celebrar la diada de Sant Jordi a la Plaça de la Catedral de Lleida, a la parada de l’Esplai la Plaça d’Arrels Sant Ignasi.

Es pot fer la comanda personal o per als comerços per Instagram (@esplailaplas), whatsapp (608844978) o via correu electrònic (esplaisecastpere@gmail.com).

  • Una rosa: 4 €
  • Tres roses: 10 €
  • Lot 10 roses: 35€
  • 1 rosa de llaminadures: 1€
  • 5 roses de llaminadures: 4€

Regala una rosa de Sant Jordi i treu un somriure a les teves persones estimades!

Sant Jordi solidari per la salut mental – Salut Mental Ponent

Des del Club Social La Brúixola s’han creat punts de llibre, imants i agulles de pit amb temàtica de Sant Jordi.
Qui vulgui aconseguir un d’aquests productes solidaris, pot anar a paradeta a la Rambla de Ferran de la ciutat de Lleida el diumenge, 23 d’abril, de 10h a 14h.