Roser Brutau: “Un petit esforç de 4 hores es transforma en una gran ajuda”

Roser Brutau i Basté, presidenta de la Fundació Banc dels Aliments, ens parla sobre com han viscut l’organització del Gran Recapte i si han pogut assolir la crida de voluntariat per aquesta novena edició.

La presidenta de la Fundació Banc dels Aliments, Roser Brutau i Basté, ens explica com afronten aquesta edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 1 i 2 desembre.

En aquesta novena edició l’entitat està treballant a contrarellotge per poder cobrir tots els punts de recollida amb la presència de persones voluntàries,s’espera mobilitzar-ne a 25.000, per tal de garantir l’èxit de la iniciativa. A més, la falta d’espai per poder emmagatzemar totes les donacions que es rebin al llarg del cap de setmana ha estat una dificultat afegida en l’organització.

1. A falta de menys de dues setmanes pel Gran Recapte, quantes persones voluntàries falten?

A 10 dies del Gran Recapte falten unes 2.000 persones voluntàries. Les grans ciutats i el Baix Llobregat són els territoris més necessitats.

2. Què li diries a una persona que encara està dubtant en fer-se voluntària de la iniciativa?

Un petit esforç de 4 hores del teu temps es transforma en una gran ajuda pels més desfavorits.

3. La recuperació macroeconòmica de la qual sentim a parlar ens ha fet desconnectar de la realitat social del nostre país?

Certament sembla que la recuperació es tradueixi en una millora de la qualitat de vida de tots, però la pobresa cronificada i els baixíssims sous de certs col·lectius de ciutadans fan molt necessari qualsevol ajuda.

4. Quina és la quantitat d’aliments que ens faria parlar d’èxit?

Per nosaltres aconseguir unes 4.000 tones seria molt satisfactori.

recollida gran recapte5. A banda de formar part de l’equip del Gran Recapte, com es pot col·laborar els dies 1 i 2 de desembre?  

Ens poden ajudar fent donacions presencialment o en cas de dificultat, via web Gran Recapte on podem realitzar compres d’aliments o donacions econòmiques.

6. Heu pogut solucionar el problema de la falta de naus per emmagatzemar tots els productes?

A falta d’un sol magatzem, amb la capacitat que precisa el Gran Recapte, implica que primer haurem de repartir en diferents magatzems satèl·lits les banyeres, i una vegada classificades, també ho haurem de fer amb els palets per la posterior distribució.

7. Quin impacte té el Gran Recapte en les vostres persones beneficiàries i en el vostre funcionament com a Fundació?

Per les persones beneficiàries suposa un augment substancial del valor nutricional de la dieta que oferim. Pels Bancs dels Aliments és un tour de force molt important per la concentració en dos dies de recapte d’aliments. Hem de tenir en compte que es treballa des del mes de Maig perquè surti tot perfecte.

8. A banda del Gran Recapte, com ens podem implicar i mantenir les donacions durant tot l’any per garantir la vostra tasca?

Molt fàcil. Mitjançant la web del Banc dels Aliments es poden fer donacions d’aliments i econòmiques durant tot l’any i participant com a col·lectius a les empreses i associacions en recaptes propis.

Font: xarxanet.org