Recull d’actes amb motiu del Dia Mundial del Càncer

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer, diverses entitats del territori organitzen campanyes i actes de suport a les persones afectades per aquesta malaltia. A continuació en fem un recull.
1. Oncoesquiada solidària contra el Càncer

Fundació Oncolliga Girona celebra el proper 13 de febrer la 5a Oncoesquiada per recaptar fons per als projectes de l’entitat. L’esdeveniment tindrà lloc a Vallter 2000. Ja podeu realitzar lesinscripcions.

Per a més informació

2. Run4Càncer

La Fundació Oncolliga Girona organitza per segon any consecutiu elRun4Cancer, una cursa que es durà a terme de manera simultània a set poblacions, una per cada comarca gironina. La cursa té dues modalitats (5 i 10 km) i en aquesta edició les poblacions participants són: Planoles, Olot, Figueres, Salt, Poqueres, Riudellots de la Selva i Palafrugell. L’objectiu d’aquesta cursa és fer una activitat saludable conjunta a tota la demarcació de Girona, àmbit d’actuació d’Oncolliga Girona. Per a realitzar les inscripcions.

Per a més informació

3. Cursa contra el Càncer

AECC-Catalunya contra el càncer Girona organitza el proper 7 de febrer la segona cursa contra el càncer. Hi ha 4 modalitats que van d’una caminada de 5 quilòmetres a curses infantils, cursa de 2’5 quilòmetres i una de 5.Aquelles persones que estiguin interessades en participar-hi ja poden realitzar la inscripció.

Per a més informació

4. Cursa contra el càncer

Per cinquè any dia-mundial-cancer-poster_1consecutiu, l’AECC de Catalunya organitza, junt amb d’altres entitats, institucions i empreses, una cursa solidària i benèfica contra el càncer pels carrers de Sabadell. L’objectiu de la prova és mobilitzar la població, comunicar-los els valors de l’activitat física, trencar tabús sobre el càncer i recollir donatius per lluitar contra aquesta malaltia. Inscripció.

Per a més informació

5. Posa’t la Gorra a la Seu Vella de Lleida

La Seu Vella de Lleida acollirà el proper 28 de febrer la festa del Posa’t la Gorra. Per donar a conèixer a la societat l’existència del càncer infantil i recollir diners que aniran destinats a projectes i donar resposta a les famílies amb infants que pateixen aquesta malaltia. Per assistir a la festa del Posa’t la Gorra!, caldrà comprar la gorra, dissenyada per Roser Capdevila, als punts de venda autoritzats, a l’Afanoc o a la botiga on-line, que es rebrà a casa en un temps aproximat de 48 a 72 hores. El preu de la gorra és de 7 euros i inclou l’entrada a la festa. L’entrada per als menors de 3 anys és gratuïta.

Per a més informació

6. Nosaltres Podem, Tu pots!

La FECEC dóna suport a la Unió Internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques.  Enguany, el Dia Mundial contra el càncer 2016, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, tu pots’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia.

Per a més informació

7. Concert al Teatre Municipal de Roses

La Fundació Roses Contra el Càncer commemora el Dia Mundial Contra el Càncer amb un concert de la soprano Clara Valero, al Teatre Municipal de Roses. L’actuació tindrà lloc el dia 3 de febrer a les 20 hores. Durant l’acte, s’encendrà, com ja es tradició, un llaç d’espelmes per a transmetre el  missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d’hàbits saludables.

Per a més informació

Per aquelles persones que ens llegeixen des d’altres punts del planeta, alweb internacional del Dia Mundial Contra el Càncer podeu trobar unmapa interactiu on es recullen tots els actes que tindran lloc arreu.

Font: Xarxanet.org