Recaptació de fons en benefici de Càritas Diocesana de Girona en el marc del Festival de Cap Roig

Els donatius es destinaran als projectes de l’entitat que donen suport socioeducatiu a infants en risc d’exclusió social de Palafrugell i de la resta del Baix Empordà

‘Omplim la motxilla d’oportunitats’, aquest és el lema escollit per al concert solidari de Sara Baras, que tindrà lloc el 21 d’agost al Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper’s Live amb l’impuls de CaixaBank. Part de la recaptació d’aquest concert es destinarà a col·laborar amb els projectes de Càritas Diocesana de Girona, que ofereixen suport socioeducatiu a infants en risc d’exclusió social de Palafrugell i de la resta del Baix Empordà, per acompanyar-los de manera integral durant el procés d’aprenentatge i garantir-los la igualtat d’oportunitats.

Es tracta d’una acció solidària promoguda per CaixaBank i Clipper’s Live, de forma coordinada amb Càritas, amb la finalitat de garantir els projectes socioeducatius de l’entitat al territori.

L’acció solidària anirà més enllà del concert i ja ha arrencat amb una campanya de donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, la xarxa més extensa de tot l’Estat; a través de CaixaBank NOW, tant a l’app com al web, i a través també del portal corporatiu de CaixaBank, per als qui no són clients de l’entitat. Una altra opció de col·laboració és via Bizum, enviant el donatiu al número 03242.

A través de diversos projectes i accions, Càritas treballa perquè infants d’entre sis i setze anys que tenen dificultats per seguir el ritme d’aprenentatge puguin consolidar l’educació escolar. Aquests projectes, que impliquen les famílies i l’entorn educatiu dels infants, es desenvolupen fora de l’horari escolar durant tot el curs a partir del reforç educatiu i el treball de valors, hàbits, habilitats i actituds que puguin afavorir la motivació per l’aprenentatge i el desenvolupament.

La demanda d’aquest tipus d’acompanyament, que es coordina amb els centres educatius i les famílies, no ha parat de créixer. En un curs marcat per la pandèmia, Càritas ha treballat més que mai per evitar que la desigualtat entre l’alumnat continuï en augment i es trunqui les oportunitats dels infants que es troben en risc d’exclusió social.

El equips dels serveis socioeducatius de l’entitat, formats per personal tècnic i voluntariat, alerten que molts infants en situació de vulnerabilitat necessiten acompanyament emocional per superar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia en el seu entorn. A més, Càritas ha detectat que moltes famílies no disposen d’ordinadors, equips, ni connexions per poder seguir les classes virtuals quan és necessari i que molts infants en situació de risc no poden comptar amb un entorn amb condicions que faciliti el procés d’aprenentatge. 

Els serveis socioeducatius de Càritas ofereixen precisament eines i espais de suport integral, que inclouen acompanyament a l’aprenentatge, accés a la cultura i l’esport i suport emocional a infants i joves, amb atenció personalitzada adaptada a les necessitats de cada alumne i amb la implicació de les famílies, l’entorn educatiu i els recursos socials, per revertir aquestes situacions.