Ramon Farré, nou coordinador de la FCVS-Lleida

Ha estat escollit en l’Assemblea Local Extraordinària per exercir el càrrec durant el període 2022 – 2026

Aquest dijous la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha celebrat l’Assemblea Local Extraordinària d’entitats federades on s’ha escollit a Ramon Farré per exercir el càrrec de coordinador de la FCVS-Lleida. Finalitza així el mandat de Rosa Palau que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat durant els darrers quatre anys.

A l’acte s’ha votat per unanimitat a Ramon Farré, en representació de l’associació Sant Vicenç de Paül,  per exercir el càrrec durant el període 2022 – 2026.  Farré ha valorat l’elecció com “un acte de generositat i amabilitat de les persones que han decidit encarregar-me aquesta feina de coordinació del voluntariat social a les comarques lleidatanes, al que espero poder correspondre degudament”. I ha afegit que “és un regal que em fan i que agraeixo”.

Durant els propers quatre anys el nou coordinador de la FCVS-Lleida pretén fomentar i vetllar pel voluntariat social a Lleida i per les entitats socials. “Aquesta és la nostra missió. I dic ‘nostra’ perquè va més enllà d’una persona”.

Ramon Farré ha explicat que el seu objectiu és “contribuir a difondre la feina que es fa a Lleida, enfortir la xarxa d’entitats federades i si pot ser incorporant-n’hi de noves. Volem crear sinèrgies entre les entitats existents, a més de continuar enfortint els llaços amb les diferents administracions públiques i el món de l’empresa”.

Ramon Farré Roure

Ramon Farré Roure és llicenciat en Ciències Físiques i ha estudiat quatre cursos de  Filosofia i Lletres. És Catedràtic d’Institut d’Ensenyament Secundari, en l’especialitat de Física i Química, i ha sigut director de d’Institut a Graus (Osca) (1978) i el de Caparrella de Lleida (1984).

Ha sigut delegat del Govern a Lleida des del gener de 2011 fins al novembre de 2017, i des del juliol de 2018 al juny de 2021.

Farré  va ser secretari general del Departament d’Ensenyament entre el 1999 i el 2003, i anteriorment va ocupar  diferents càrrecs en aquest Departament: cap del Servei de Professorat d’Ensenyaments secundaris (1985-1989), subdirector general de Planificació Escolar (1989-1992) i delegat territorial al Vallès Occidental (1993-1999).

És autor de diversos llibres i articles i ha impartit conferències i seminaris sobre educació en països d’Europa i Amèrica Llatina.

Coordinació territorial

La coordinació territorial és una funció voluntària de govern que fa tasques de representació de les entitats federades a l’interior del Consell Directiu de la FCVS i també davant agents i institucions locals: administracions públiques, món empresarial, altres federacions i ciutadania general. La persona coordinadora, un cop escollida per l’assemblea local, s’integra al Consell Directiu i representa els interessos del territori dins del conjunt de la Federació, que és d’àmbit català.