Radars anima les persones grans a “desconfinar les idees” amb un recull de passatemps

El projecte d’acció comunitària continua tenint cura de les persones grans que es troben en situació de solitud.

A mesura que van passant les setmanes de confinament, segurament també es van esgotant les idees per entretenir-se, sobretot en el cas de les persones grans. Per això, des del projecte d’acció comunitària Radars, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i els veïns i veïnes dels barris, han elaborat un recull de passatemps per ajudar a exercitar la ment i a passar les hores. Es tracta d’una acció complementària a la resta de mesures que estan duent a terme per combatre la solitud de les persones grans.

Algunes persones han aprofitat les primeres dues setmanes per netejar a fons la casa o fer totes aquelles tasques que tenien pendents des de fa anys. D’altres tenen la sort de comptar amb una gran biblioteca o amb plataformes que els permeten escapar una mica de la realitat de la Covid-19. Però per a algunes persones, especialment persones grans, no els és tan fàcil disposar de materials que els ajudin a fer passar el temps i, a mesura que s’ha anat prorrogant l’estat d’alarma, és difícil seguir innovant i buscant distraccions.

Per ajudar les persones grans a combatre l’avorriment i a exercitar la ment, Radars ha elaborat un document de vuit pàgines que conté entreteniments, com ara una sopa de lletres on s’han de trobar els barris Radars, un mandala per pintar, quatre laberints temàtics de Radars, quatre sudokus –cada un més difícil que l’anterior– i, finalment, dos passatemps per trobar les set diferències.

Voleu contribuir-hi?

Malgrat que només suposa un petit granet de sorra d’entre totes les accions que ja estan duent a terme els veïns i veïnes per tota la ciutat per ajudar les persones grans de la seva comunitat, Radars us proposa que feu una impressió dels Passatemps i els feu arribar a algun veí o veïna gran que visqui a la vostra escala. Només heu de penjar-los a la seva porta o deixar-los a la bústia, sempre seguint les instruccions de seguretat (manipulant el material amb mascareta i guants) i mantenint la distància social.

Si no teniu impressora, podeu copiar els passatemps més fàcils a mà, o podeu inventar-ne de nous. Les persones grans del vostre entorn ho agrairan!​

Font: Ajuntament de Barcelona