Pressupostos 2020: quines millores afecten a les entitats?

La Taula del Tercer Sector es reuneix el 20 de febrer amb el vicepresident del Govern Pere Aragonès per tractar les línies mestres dels pressupostos.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha avançat en una reunió amb la Taula del Tercer Sector que una part dels recursos addicionals derivats de la flexibilització de l’objectiu de dèficit per al 2020 es destinarà a millorar les tarifes que reben les entitats del tercer sector social que presten serveis per encàrrec de les administracions públiques.

Aragonès ha explicat que el Projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020, actualment en fase de tramitació parlamentària, “ja preveia una millora de les tarifes que es paguen a les entitats que presten serveis a les persones”, però que la flexibilització de l’objectiu de dèficit anunciada recentment pel ministeri d’Hisenda permetrà elevar la despesa global de la Generalitat en uns 70 milions d’euros, “i una de les prioritats a l’hora d’assignar aquests recursos addicionals serà millorar el pagament de les tarifes d’atenció a les persones”, ha anunciat.

La trobada amb representants de la Taula del Tercer Sector Social s’ha realitzat en el marc de la ronda de trobades que Aragonès i el seu equip estan realitzant aquests dies per traslladar les línies mestres del Projecte de pressupostos als agents econòmics i socials del país.

Durant la reunió amb la Taula del Tercer Sector, el vicepresident ha estat acompanyat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui ha destacat que “aquests nous recursos serviran per millorar la qualitat i l’atenció a les persones i també han de revertir en les condicions dels treballadors, en un sector eminentment feminitzat”.

Tres de cada quatre euros de l’increment pressupostari es destinen a despesa social

Pel que fa al contingut del projecte de comptes públics, el conseller ha recordat que preveu un increment de la despesa de més de 3.000 M€, dels quals “tres de cada quatre euros es destinen a despesa social”. Entre les mesures més destacades, ha esmentat la recuperació del finançament de les escoles bressol, al qual es destinaran 70 M€, o la reducció d’un 30% de les taxes universitàries.

Font: Govern.cat