Acció Solidària Contra l’Atur convoca una nova edició dels Premis Piñol en la qual es premiarà la millor iniciativa innovadora contra l’atur i la millor trajectòria a favor de l’ocupació.
La Fundació Acció Solidària Contra l’Atur convoca la 19a edició del “Premi al foment de l’ocupació: Josep M. Piñol”. Els premis es convoquen anualment des de 1997 i són un reconeixement a la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.
Les organitzacions que s’hi presentin podran optar a dues categories dotades amb un premi de 10.000 €. En la primera categoria, premi a la millor iniciativa innovadora contra l’atur, podran participar-hi persones individuals o organitzacions amb personalitat jurídica pròpia, siguin entitats, empreses o altres iniciatives col·lectives d’autoocupació. Aquest premi a la innovació vol reconèixer l’esforç en la recerca i en l’aplicació de noves maneres de treballar contra l’atur i està especialment adreçat a persones amb dificultats especials ja sigui per manca de formació, edat, dificultat d’accés a les entitats financeres, fracàs escolar, etc.
Pel que fa a la segona categoria, millor trajectòria a favor de l’ocupació, es vol reconèixer l’esforç d’aquelles entitats que des de fa temps han assumit com a missió la lluita contra l’exclusió de persones i col·lectius amb dificultats especials per accedir al món laboral. S’hi poden presentar organitzacions amb personalitat jurídica pròpia, ja siguin entitats, empreses o altres iniciatives col·lectives d’autoocupació que tinguin més de cinc anys de trajectòria efectiva.
El termini de presentació dels “Premis al foment de l’ocupació: Josep M. Piñol 2016” finalitzarà el divendres 30 de setembre de 2016 i la documentació ha de ser tramesa a Acció Solidària Contra l’Atur.
El jurat està format per Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur; Pilar Mercadé, experta en treball social i vocal del patronat de la fundació; Inma Noguera, diplomada en treball social i membre del patronat de la fundació; Maravillas Rojo, experta en ocupació i exsecretària general d’ocupació; Albert Recio, professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB); Pere Rigau, del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya; Alfred Vernis, director executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL; Miquel Vila-Despujol, enginyer industrial i vocal del patronat de la fundació i Miquel Verdaguer, secretari del Patronat d’ASCA.
La decisió del jurat es farà pública durant l’acte de lliurament dels premis el dimecres 30 de novembre del 2016, a les 19 hores, al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa”.
Per a més informació, podeu llegir les bases i descarregar els formularis per presentar candidatures al web d’ASCA.