Pla d’acció de la campanya de pressupostos de la Generalitat 2020: ‘Omplim motxilles d’oportunitats’

La FEDAIA vol portar a terme una mobilització creixent i permanent pel desacord en relació amb els pressupostos de la Generalitat presentats pel 2020

La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) ha emprès un programa propi d’accions i mobilitzacions per tal que els pressupostos de la Generalitat , que ara es troben en tràmits, siguin modificats. El grup de treball  de la FEDAIA ha concretat el Pla d’Acció, un cronograma i una proposta comunicativa.

La FEDAIA vol portar a terme una mobilització creixent i permanent perquè els grups polítics presentin una esmena que serveixi per dotar l’atenció a la infància vulnerable d’almenys 90 milions d’euros per revertir els deu anys de pèrdues i 40 milions més per desplegament del model SIS.

Pel que fa a les persones ateses, se’ls han de destinar més recursos per garantir plenament els seus drets, per prevenir situacions de risc d’exclusió i per millorar la igualtat d’oportunitats. Seguint aquesta idea, el grup de treball va determinar adoptar com a símbol unitari una motxilla buida i utilitzada. Representant tant les càrregues que suporten els infants i adolescents de les nostres entitats, com també les oportunitats que se’ls generen i que van omplint la seva experiència vital. 

Dins d’aquesta reclamació, s’inclou que cal reconèixer la bona feina amb els increments i les millores laborals dels i les professionals, per tal de revertir la tendència a la pèrdua de capital humà del sector i per mantenir la pau social que s’ha mantingut durant anys malgrat la pèrdua de capacitat adquisitiva.

Pel que fa a les entitats, cal fer sostenibles els projectes i els serveis, i necessitem treballar amb millors condicions i qualitat.

Calendari de mobilitzacions

  • Des de dimecres 19 i fins al divendres 21 de febrer: A les reunions d’equip us convidem a fer fotografies amb el lema “OMPLIM MOTXILLES D’OPORTUNITATS” (deixem al vostre criteri creatiu l’elecció de la imatge a enviar-nos) que serviran per a donar difusió durant la campanya a partir del 24 de febrer. S’hauran de remetre al correu fedaia@fedaia.org.
  • Dilluns 24 de febrer a les 12h, acte públic amb convocatòria de mitjans per la presentació del manifest a la plaça dels Àngels, a les escales del MACBA, amb representants de les 99 entitats. És el tret de sortida de la campanya i necessitem la màxima difusió i el màxim suport. Farem una gran fotografia de grup.
  • Dimarts 25 de febrer, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant d’Economia, a la Rambla Catalunya, 19, amb representants del Centres Oberts de Catalunya.
  • Dimecres 26 de febrer, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant de la Conselleria de Treball, Afers Socials i fFamília, al passeig del Teulat, 266-270 amb representants de la resta de serveis del model SIS.
  • Dijous 27 de febrer, de 10h del matí a les 12h: concentracions territorials davant de les delegacions territorials i de la DGAIA a Barcelona. A les 12, lectura i lliurament del manifest a un representant institucional.
  • Divendres 28 de febrer, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant del secretaria general del DTASF, al carrer Sepúlveda, 148, amb representants dels serveis d’acolliments residencial.
  • Dilluns 2 de març, de 10h del matí a les 12h: Lliurament de motxilles buides i lectura de manifest davant del SIAJ, al carrer Calàbria, 147, amb representants dels serveis d’acolliments familiars.
  • Dia 4 de març, al migdia, pendent de concretar: Acte de cloenda de les mobilitzacions. Concentració massiva davant el Parlament amb motxilles buides.. Coincidirà amb la sessió parlamentària i és l’últim dia per presentar esmenes.