Participa en la 10a campanya de Medicaments Solidaris del Banc Farmacèutic

El Banc Farmacèutic necessita la col·laboració de més de 800 farmàcies i de 1.600 persones voluntàries per tal de recollir més de 55.000 medicaments sol·licitats per entitats assistencials. 

El dissabte 4 de març, de 10 a 14h, tindrà lloc la 10a campanya de Medicaments Solidaris del Banc Farmacèutic. Sota el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita”, l’objectiu de la iniciativa és recollir els prop de 65.000 medicaments sol·licitats per 128 entitats assistencials d’arreu d’Espanya. Durant la campanya només es recolliran aquells medicaments que han estat demanats per les entitats per focalitzar els esforços en necessitats reals i, en compliment de la llei vigent, aquests han de ser nous i comprats a la farmàcia.

Per aconseguir l’èxit de la recollida es necessita la col·laboració de més de 800 farmàcies i de 1.600 persones voluntàries. Enguany la campanya estarà per primera vegada en farmàcies de Terol, Còrdova i Cadis, que se sumen a les províncies participants en altres edicions: Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Saragossa, Lleida, Màlaga, Tarragona, Sevilla, Osca, València i Castelló.

En la passada edició, celebrada el 20 de febrer de 2016, es van recollir 30.000 medicaments dels 55.000 que havien sol·licitat les 120 entitats que hi van participar. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats socials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic.

Crida a la participació

Les persones voluntàries són imprescindibles perquè la campanya de Medicaments Solidaris funcioni correctament, ja que seran les encarregades d’animar els ciutadans que entrin a la farmàcia a participar en la campanya comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada.

Les persones voluntàries que vulguin formar part de la campanya poden inscriure’s a través de la web i consultar el llistat de les farmàcies col·laboradores. És important que les persones voluntàries assisteixin a la reunió informativa i formativa que s’organitzarà uns dies abans, on s’explicaran els detalls sobre el funcionament de la Jornada, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments.

Per altra banda, totes aquelles farmàcies que vulguin ser punt de recollida i venda de medicaments solidaris es poden inscriure en el següent enllaç.

El 10è aniversari de Banc Farmacèutic

Enguany l’ONG Banc Farmacèutic celebra els deu anys de la campanya de Medicaments Solidaris, abans coneguda com la Jornada de Recollida de Medicaments, i també commemora els deu anys del naixement de l’entitat. Des del 2007, Banc Farmacèutic ha recollit més de 120.000 medicaments destinats a entitats socials d’arreu d’Espanya que han pogut atendre a persones sense recursos. Més de 1.000 farmàcies i més de 2.500 voluntaris han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa solidària any rere any.

Font: xarxanet.org