Participa al 8è Concurs de Relats de Voluntariat Social a Lleida

T’agrada escriure? És el moment de compartir les teves experiències, motivacions, vivències, satisfaccions i inquietuds com a voluntari o voluntària.

Torna el Concurs de Relats de Voluntariat Social organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. Aquest any, el territori que dóna el tret de sortida a la 8a edició del concurs és Lleida. La convocatòria està oberta a qualsevol persona que vulgui explicar i compartir la seva experiència de voluntariat en el marc d’una entitat social.

El concurs es duu a terme a l’àmbit de Catalunya i compta amb quatre convocatòries corresponents a: Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona. Es lliuraran premis a cadascun dels guanyadors de cada territori.

Captura de pantalla 2017-02-24 a les 13.10.06

La convocatòria de Lleida comptarà amb dues modalitats. Per una banda, l’adreçada a majors de 20 anys i, per l’altra, la de joves d’entre 16 i 20 anys. Es pretén així que els més joves també puguin donar la seva visió sobre el voluntariat social a través d’un relat curt. En el cas d’aquells joves que encara no estiguin en una entitat de voluntariat, poden explicar alguna activitat positiva que sovint passa al nostre entorn com valorar, per exemple, un acte solidari.

Fins al 19 d’abril es podran presentar a través d’un formulari. Un jurat format per persones coneixedores del món literari i del voluntariat, decidirà els relats guanyadors, que es faran públics en un acte el dia 25 d’abril.

Una selecció dels millors relats s’aniran publicant en el blog “Val la pena!” durant l’any següent a l’entrega de premis. També una selecció es publicarà al Diari La Mañana.

 

Requisits dels relats

 • La temàtica dels relats haurà de ser el voluntariat social.
 • Els relats poden ser en català o castellà.
 • Cada relat ha de concursar en la convocatòria que li correspon a l’àmbit territorial, en funció del lloc on es fa el voluntariat. Només s’acceptaran els relats que  corresponguin a cada territori.
 • Cada autor podrà presentar només un relat.
 • L’extensió màxima dels relats és de 2.000 caràcters sense tenir en compte el títol.
 • Els autors han d’enviar els relats i les seves dades de contacte (nom i cognoms, pseudònim, telèfon, correu electrònic i entitat on fan el voluntariat) a través del formulari de presentació de relats al que s’accedeix des del web Voluntaris.cat abans del 19 d’abril de 2017.
 • Una selecció dels millors relats es publicaran al blog Val la pena! durant l’any fins a la convocatòria de la següent edició del concurs i es podran publicar al Diari La Mañana.

 

Premis i actes de lliurament

LLEIDA

25 d’abril a les 19:00 h

Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó, 10. Lleida)

Premis Modalitat +20:

 1. Val regal de la llibreria Punt de Llibre per un import de 75 euros que atorgarà el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
 2. Val de compra a El Mercat Social de Voluntaris.cat per un import de 30 euros

 

Premis Modalitat 16 – 20 anys:

 1. Val regal de la llibreria Caselles per un import de 75 euros que atorgarà el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 2. Val de compra a El Mercat Social de Voluntaris.cat per un import de 30 euros

Per a més informació podeu contactar amb lleida@voluntaris.cat.