Participa al 8è Concurs de Relats de Voluntariat Social a Girona i Tarragona

T’agrada escriure? És el moment de compartir les teves experiències, motivacions, vivències, satisfaccions i inquietuds com a voluntari o voluntària.

El 8è Concurs de Relats de Voluntariat Social, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), arriba a Girona i Tarragona. Després de l’èxit assolit a la convocatòria de Lleida, és el torn que les persones de les províncies de Girona i Tarragona puguin explicar i compartir la seva experiència de voluntariat en el marc d’una entitat social.

La FCVS convoca aquest concurs per donar veu a totes aquelles persones que cada dia dediquen part del seu temps als altres i volen donar la seva visió a través d’un relat curt.

Captura de pantalla 2017-04-24 a les 14.46.23

Com a novetat, la convocatòria de Girona comptarà amb dues modalitats. Per una banda, l’adreçada a majors de 20 anys i, per l’altra, la de joves d’entre 16 i 20 anys. Es pretén així que els més joves també puguin donar la seva visió sobre el voluntariat social a través d’un relat curt. En el cas d’aquells joves que encara no estiguin en una entitat de voluntariat, poden explicar alguna activitat positiva que sovint passa al nostre entorn com, per exemple, valorar un acte solidari.

 

Captura de pantalla 2017-04-24 a les 14.44.59Fins al 18 de maig es podran presentar a qualsevol de les dues convocatòries a través d’un formulari. Un jurat format per persones coneixedores del món literari i del voluntariat, decidirà els relats guanyadors, que es faran públics en un acte el dia 24  de maig a Girona i el 27 de maig a Tarragona.

Una selecció dels millors relats s’aniran publicant en el blog “Val la pena!” durant l’any següent a l’entrega de premis.

 Requisits dels relats

 • La temàtica dels relats haurà de ser el voluntariat social.
 • Els relats poden ser en català o castellà.
 • Cada relat ha de concursar en la convocatòria que li correspon a l’àmbit territorial, en funció del lloc on es fa el voluntariat. Només s’acceptaran els relats que  corresponguin a cada territori.
 • Cada autor podrà presentar només un relat.
 • L’extensió màxima dels relats és de 2.000 caràcters amb espais i sense tenir en compte el títol.
 • Els autors han d’enviar els relats i les seves dades de contacte (nom i cognoms, pseudònim, telèfon, correu electrònic i entitat on fan el voluntariat) a través del formulari de presentació de relats al que s’accedeix des del web Voluntaris.cat abans del 18 de maig del 2017.
 • De manera opcional es pot enviar una fotografia que il·lustri el relat.
 • Una selecció dels millors relats es publicaran al blog Val la pena! durant l’any fins a la convocatòria de la següent edició del concurs.

 

Premis i actes de lliurament

GIRONA

24 de maig a les 19:30 h

Llibreria Empúries (C. Álvarez de Castro, 6. Girona)

Premis Modalitat 16 – 20 anys:

 1. Lot de llibres, gentilesa de la Llibreria Empúries per un import de 50 euros.
 2. Val de descompte a bescanviar als comerços i establiments adherits a Girona Centre – Eix Comercial per un import de 50 euros.
 3. Val de compra a El Mercat Social de Voluntaris.cat per un import de 30 euros.

Premis Modalitat +20 anys:

 1. Lot de llibres, gentilesa de la Llibreria Empúries per un import de 50 euros.
 2. Val de descompte a bescanviar als comerços i establiments adherits a Girona Centre – Eix Comercial per un import de 50 euros.
 3. Bossa Alma adquirida a El Mercat Social de Voluntaris.cat.

Per a més informació podeu contactar amb girona@voluntaris.cat.

TARRAGONA

27 de maig a les 19 h (en el TAST Social)

Rambla Nova de Tarragona, davant de l’Escola Teresianes

Premis

 1. Dues entrades per una representació teatral al Teatre Tarragona i un lot de Coopula Editorial format per: el joc de taula Cap de Colla, el DC “Descalces”del grup Tarragoní Roba Estesa i el llibre “Descobreix l’optimisme intel·ligent”.
 2. Val regal de la Llibreria La Capona per un import de 60 euros i un lot de Coopula Editorial format per: el joc de taula Cap de Colla.
 3. Val de compra a El Mercat Social de Voluntaris.cat per un import de 30 euros.

Per a més informació podeu contactar amb tarragona@voluntaris.cat.