Participa en l’Àgora Ciutadana 2016: Avancem en el reconeixement de les persones cuidadores

L’Àgora Ciutadana 2016 serà un espai de reconeixement i conscienciació de  la tasca que realitzen les persones que cuiden a malalts i dependents a Barcelona.

La Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva organitzen el pròxim 21 de novembre, de 17 a 18:30h a la Sala Moragas del Born Centre Cultural, la tercera edició de l’Àgora Ciutadana que se centra en la realitat de les persones que cuiden familiars malalts i dependents a Barcelona. En aquest marc, s’ha organitzat una trobada de persones cuidadores amb el títol “Cuidem-nos. I tu com estàs?“.

Actualment hi ha moltes dones i homes que cuiden i es fan càrrec d’un familiar amb una malaltia greu o terminal, una discapacitat o senzillament una persona que s’ha fet gran i no pot valdre’s per ella mateixa i per això aquesta jornada serà un reconeixement a la seva tasca.

L’Àgora ciutadana d’engany té com a objectiu de la trobada és escoltar i donar veu a les persones cuidadores de Barcelona, fer visible, reconèixer i agrair la seva  contribució i donar a conèixer els primers resultats del procés de consulta i diàleg amb les persones cuidadores que ha engegat la Xarxa amb l’eslògan “I tu, com estàs?”.

Al costat de cada persona malalta, de cada persona que envelleix o que ha perdut la capacitat de valdre’s per ella mateixa, acostuma a haver-hi una persona que cuida i que també requereix atenció. “I tu, com estàs?” és el primer pas necessari per a conèixer quines han de ser les actuacions prioritàries en aquest àmbit. Totes aquelles persones professionals, voluntàries i usuàries de les entitats i organitzacions poden respondre aquestes enquesta que ajudarà a conèixer millor la realitat de les persones que cuideu a familiars malalts o dependents. D’aquesta manera, es coneixerà de primera mà quines són les dificultats que aquestes persones han d’afrontar en la seva vida professional, familiar i social, amb quins serveis i suports poden comptar i de quins els agradaria disposar.

A més, durant la trobada s’anunciarà l’inici del procés d’elaboració d’un Pla de Ciutat per les Famílies cuidadores, una mostra del compromís del Govern municipal de Barcelona amb el suport a aquestes famílies.

Per tal d’assistir a l’acte caldrà formalitzar la inscripció a través del següent enllaç.