Voluntaris i voluntàries: seguim endavant malgrat les dificultats

ASSUMPTA COSTAFREDA
Coordinadora de la FCVS – Lleida
Presidenta de l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paul

 

Arran del robatori d’aliments, que l’Associació de Caritat de Sant Vicenç de Paul, distribueix a les persones necessitades del barri i dels comentaris  que això ha comportat, és bo  puntualitzar el següent:

El voluntariat d’ aquesta entitat expressa el seu dolor, ràbia i impotència davant el robatori que per segona vegada en nou mesos ha sofert el magatzem on guardem els aliments per distribuir. Aquests aliments, destinat a famílies en situació de necessitat, ens faran falta al llarg dels mesos i això ens dol per elles.

Des del nostre voluntariat vicencià no volem que s’estigmatitzi a les persones que viuen en el Barri Antic. La dignitat de les persones ha d’estar per damunt de tot i aquesta és la nostra preocupació i objectiu.

L’Associació de Caritat de St. Vicenç de Paul, que treballa per les persones més desafavorides, té la seva seu a la parròquia de Sant Andreu del carrer Cavallers, des de la dècada dels 80. Va ser Sor Ma Jesús Garcia de Eulate, Filla de la Caritat, qui la va ubicar allí, i molts voluntaris i voluntàries al llarg d’aquests anys  hem col·laborat en els diferents projectes que es venen duent a terme.

El nostre voluntariat és una entitat catòlica, oberta a tothom, que vol seguir l’Evangeli de Jesús. Formem part de la Xarxa Cristiana d’Acció Caritativa i Social i de la Federació Catalana de Voluntariat Social i malgrat els entrebancs que puguem trobar, continuarem acompanyant, en la mesura de les nostres possibilitats, les  famílies i persones que ho necessitin.

Les persones que col·laborem en les moltes entitats de voluntariat que Lleida té, sabem que  de vegades ens desanimem, però seguidament hi  tornem amb més força i empenta. Totes aquestes entitats, actualment estem ja immerses en la preparació del curs que ara s’inicia i tenim necessitat de voluntaris i voluntàries per dur a terme els nostres projectes.

Finalment, des d’aquestes ratlles, volem donar gràcies per les mostres de suport que hem rebut per part de particulars i entitats.