Un repte inesperat: entrar a la Junta Directiva de la FCVS

IMMACULADA BORI

Vicepresidenta i vocal de salut de la FCVS

Doncs sí, va ser una proposta inesperada la de participar en la junta directiva de la FCVS.

A finals de febrer em va trucar en Ramon Nicolau  fent la proposta: que havien pensat que podria ocupar la plaça de vicepresidenta d’aquesta federació. Glups!, vaig pensar, no sé si és el meu perfil i si compliré les expectatives que s’esperen de qui ocupa aquest càrrec.

Com que des de sempre he pensat que cal col·laborar, entre tots, per aconseguir un món millor amb tants forats per omplir, aviat  vaig veure que les estructures oficials existents difícilment poden assolir-ho tot i que hi han temes que queden totalment ‘despenjats’ de solucionar-se. Per tant, l’opció de les col·laboracions socials voluntàries és un bon camí.

De fet, des dels 16 anys he estat  ficada, junt amb molts altres companys i amics, en aquest grup de joves que Lluis Martí i  P.et G. Deffontaines ens van embarcar. D’aquest temps va sorgir a Auxilia l’ensenyament a domicili, els grups d’esplai i colònies, es va professionalitzar amb l’escola d’educació especial Auxilia.

Més tard el camí va anar progressant i ara la Fundació Estimia compta amb centres ocupacionals i residència.

També d’aquest moviment d’Auxilia esplai, el 1977 es va gestar la Fundació Pere Mitjans que ofereix suport a persones amb discapacitat física, intel·lectual i sensorial.

Sempre treballant, com entitats sense ànim de lucre, amb  l’objectiu  d’aconseguir la màxima  inclusió escolar, social i laboral de les persones amb algun tipus de discapacitat o afectació crònica, i lluitant per les persones en aquesta situació. 

També vaig ser testimoni de la creació de la Federació ECOM el 1971, on hi vaig participar durant 7 anys com a vocal de salut.

Des de 1978 l’activitat professional, com metgessa de rehabilitació  relacionada amb les persones amb discapacitat d’origen neurològic -traumatisme cranial, ictus i afectacions neurodegeneratives-, em va deixar tan sols en col·laboracions puntuals amb persones i entitats.

Ara que estic jubilada estic  més  lliure per  participar en l’acció voluntària.

Des de sempre  he estat vinculada amb la Fundació Pere Mitjans, que és qui m’ha proposat per entrar al Consell  Directiu de la FCVS.