Sumem valor social al MWC


FRANCINA ALSINA CANUDAS
Presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector  i representat de la FCVS a la Taula d’Entitats del Tercer Sector
Voluntària a la Fundació Arrels

 

Febrer és sinònim de Mobile World Congress, una oportunitat indiscutible d’aportar més valor social al certamen tecnològic més important del món. Un any més, hem d’agrair a la Fundació Mobile World Capital Barcelona que ens cedeixi un espai en el seu estand, des d’on m4Social -el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social- presentarà noves apps i experiències innovadores que milloren el benestar i la qualitat de vida de persones vulnerables.

Aquest any, hem elaborat, per al dijous 28 de febrer, un programa que pretén ser una inspiració per a totes les persones assistents i que vol fer visible la feina que ja estan desenvolupant diverses entitats socials que aposten per la digitalització. Obrirà la jornada Oisin Walton, responsable d’Instant Network, d’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport a persones refugiades de la Fundació Vodafone. El projecte assegura la connectivitat a persones en situació d’emergència, desplegant xarxes de telefonia mòbil en menys de 40 minuts. Walton explicarà el ‘viatge de la innovació’, és a dir, què succeeix des que s’arriba a un lloc en un moment d’emergència i com cal cercar solucions innovadores (en temps i recursos) a unes necessitats molt específiques i immediates.

Les apps també tindran un protagonisme destacat. Enguany, presentarem Voluntariapp, una eina que ha desenvolupat el Grup Alba, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, i que té, com a finalitat, posar en contacte persones voluntàries i entitats socials a través del mòbil. Mitjançant aquesta solució tecnològica col·laborativa, es pretén facilitar i agilitzar el procés de gestió del voluntariat i facilitar la feina de les organitzacions.

A banda de Voluntariapp, la Fundació ASPACE i FEPCCAT donaran a conèixer 3 apps que asseguren l’accessibilitat digital a persones amb dificultats motrius: Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joystick. Els aplicatius permeten que la pantalla tàctil d’un sistema Android s’adeqüi a les possibilitats motrius de la persona, estendre la funcionalitat del ratolí per executar els gestos més habituals i controlar el mòbil a través de dispositius de jocs.

També aprofitarem per exposar els projectes treballats durant el curs d’Agents d’Innovació i escoltarem les presentacions de partners de m4Social com l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social ‘la Caixa’. En pocs dies, comença el MWC i nosaltres ja estem preparats per ‘inspirar’!