Ser voluntària, un sentiment

ROSA PALAU

Coordinadora de la FCVS – Lleida des del maig 2018 al maig 2022

Voluntària de l’Associació Lleidatana de Síndrome de Down Lleida

Sempre he pensat que naixem amb el destí escrit i que res és una casualitat.

De ben petita he tingut la necessitat de tenir cura dels altres, em preocupava qualsevol cosa que passés a les persones que m’envoltaven. No sé si alguna cosa tenia a veure amb el fet de tenir un germà amb diferents capacitats i que, tot i que jo era la petita, vaig passar a ser la germana gran.

De molt jove em vaig posar en el món del voluntariat. A mesura que anaven passant les etapes de la vida el meu voluntariat anava canviant de perfil i en els últims setze anys he estat i sóc voluntària de Down Lleida. Allí desapareixen totes les preocupacions, és una bona teràpia.

Down Lleida em va proposar ser la coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) de Lleida, responsabilitat que he assumit aquests quatre anys últims.

Ha estat una etapa diferent, res a veure amb el voluntariat que feia de base. Aquests quatre anys he pogut conèixer el gran ventall d’entitats que tenim, l’extraordinària tasca que fan, com s’organitzen i com es complementen. Vivim en una societat amb moltes desigualtats socials i avui l’únic camí perquè millori la realitat són les entitats socials -que en són el motor- i l’eina són les persones voluntàries.

Després d’haver estat aquests anys la coordinadora de la FCVS – Lleida i amb una pandèmia pel mig he de dir que he donat tot el que he sabut i també he après tot el que he pogut. Han estat uns anys de riquesa personal que m’han ensenyat a valorar diferents escenaris de treball.

Crec amb fermesa que cada territori té el seu perfil i cal respectar i ajudar la manera de fer el camí, no caient en la monotonia i mirant diferents vies d’innovació. Penso que és una de les maneres de sumar equips.

La FCVS gaudeix de bona salut i desitjo molts encerts a la nova direcció de Catalunya com també a la nova direcció de Lleida, estic convençuda que tindrà un camí d’encerts.

Moltes gràcies a tothom per la col·laboració i la vostra paciència i fins a sempre.