Per l’abril, llibres, roses i voluntaris mil

ASSUMPTA COSTAFREDA
Coordinadora de la FCVS – Lleida
Presidenta de l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paul

 

El dia a dia de les en tats de voluntariat social és el treball continu i silenciós dels seus equips directius, tècnics i persones voluntàries per procurar el benestar i millorar la qualitat de vida de les persones que atenem i contribuir així a la construcció d’una societat més solidària i justa.

En arribar el mes d’abril, aquest treball és fa més visible a la societat, i ho ha de ser, cal mostrar la tasca, l’esforç i el compromís, que aquest comporta. Una de les eines és la sensibilització de la ciutadania perquè conegui les bondats de ser voluntari i animar-los a fer-se’n.

Per tal d’aconseguir-ho, la Federació Catalana de Voluntariat Social, ha organitzat un seguit d’actes que permeten visualitzar i donar testimoni de les entitats que treballen en els diferents àmbits socials.

La Fira del Voluntariat Social, celebrada el dia 6 d’aquest mes d’abril al carrer Major de Lleida davant la Catedral, ha mostrat els programes que duem a terme les entitats i ha permès als seus voluntaris explicar, a qui els preguntava, què fan i perquè ho fan dins de cada Entitat.

El dia 12, a la Biblioteca Pública, es van lliurar els premis als guanyadors dels millors relats del IX Concurs d’Experiències de Voluntariat. També en el Hall de la Biblioteca s’ha pogut visitar l’exposició ‘Ser voluntari dóna fruits’. I hem fet passes solidàries amb la celebració d’una Caminada Popular el diumenge 15 d’abril.

Moltes de les nostres Entitats han celebrat actes i activitats aquest mes d’abril. Totes amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar de la feina feta.

Veieu com el títol s’hi escau? A tots els que heu organitzat, esponsoritzat, participat, difós algun d’aquests actes, us donem les gràcies de cor; heu ajudat a que es realitzi el lema ‘Ser voluntari dóna fruits!’.