Mobilitzem el voluntariat pel Dia Mundial de la Visió!

MANEL MARTÍ SALVADOR

President de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3  

La nostra entitat aprofita el Dia Mundial de la Visió i la setmana on s’encabeix, la del segon dijous d’octubre, per donar-nos a conèixer a la població i provar de sensibilitzar-la entorn de la necessitat de revisar-se periòdicament la vista per detectar a temps malalties visuals greus i evitar les seves pitjors conseqüències.

També recolzem el Projecte 20/20 de la UNESCO per lluitar contra la ceguesa evitable al Tercer Món, on moltes malalties oculars que al Primer Món se solucionen amb ulleres o una petita operació, allà signifiquen ceguesa… I no és el mateix ser cec aquí que ser-ho allà!

Per aconseguir aquests objectius mobilitzem els nostres voluntaris i els enviem a una sèrie de farmàcies, centres òptics i centres oftalmològics amb els quals tenim aquest acord. Allà posem un estand molt simple i els voluntaris ofereixen la informació a tothom que hi passa.

A més, aquest any, en combinació amb Acción Visión España (AVE), on estem federats i amb Begisare, una associació també federada del País Basc, fem una campanya sobre la baixa visió per conscienciar la població sobre l’existència d’aquest col·lectiu que, encara avui, pateix un desconeixement molt gran per part de la població en general.

També en col·laboració amb AVE, presentarem el dia 18 d’octubre el Telèfon de l’Ull, un servei que ja funcionava en la nostra associació, però que ara, amb suport d’AVE, es farà extensiu a tota Espanya. La presentació la farem amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Visió, coincidint amb la Jornada Tècnica sobre l’Ajust a la Discapacitat Visual a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona. La jornada va dirigida als afectats, als professionals que tracten amb ells i els estudiants que esdevindran professionals del sector.

En aquesta jornada també tindran cabuda els nostres voluntaris que ajudaran en les tasques organitzatives i altres incidències amb què ens trobem.