Magic Line SJD: 10 anys caminant junts per transformar el món

Txell Esteve Periodista, responsable de comunicació Obra Social Sant Joan de Déu

Txell Esteve

Periodista, responsable de comunicació Obra Social Sant Joan de Déu

La Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu celebra els seus primers deu anys, i des de l’Obra Social de Sant Joan de Déu estem molt orgullosos d’aquest aniversari i estem molt agraïts especialment als milers de voluntaris i voluntàries que aplega la caminada, sense els quals, la Magic Line simplement no seria. Arribar fins aquí no ha estat fàcil, i en temps de crisi i d’inestabilitat encara menys, però la Magic Line va néixer amb vocació de caminar per a qui més ho necessita i aquesta vocació no para de créixer.

La Magic Line camina amb tres valors fonamentals que avui es mantenen intactes i que, alhora, defineixen molt bé l’ADN de Sant Joan de Déu. A la Magic Line ningú camina sol, és imprescindible caminar en equip perquè creiem que, com diu el vell proverbi, ‘si camines sol aniràs més ràpid, però si camines acompanyat arribaràs més lluny’. A la caminada no hi ha guanyadors ni perdedors perquè creiem que en la solidaritat no hi ha rànkings ni competicions. I el tercer valor és que a la Magic Line promovem que les persones facin coses per fer créixer aquesta solidaritat i el 100% del que es recapta es destina a finançar projectes socials i sanitaris dels centres de Sant Joan de Déu. Per tant, la Magic Line es basa en una idea molt senzilla: persones que fan coses per altres persones.

10 anys caminant per qui més ho necessita. 10 anys explicant que hi ha realitats i situacions de vulnerabilitat que sovint no veiem (o no volem veure) i que és necessari veure i canviar-les i aquí rau la força de la solidaritat: prendre consciència de la seva força transformadora.

Al llarg d’aquest temps hem recaptat més de 2.500.00 d’euros i més de 100.000 persones s’hi ha sumat, convertint la Magic Line en una gran mobilització. Un esdeveniment on tothom hi té el seu lloc. Tant és així que cada any creix, i a cada edició s’hi sumen més ciutats: enguany, el 26 de març es caminarà a Barcelona, Lleida, Tremp, Madrid, Mallorca, Múrcia i València.

Eduardo Galeano deia ‘La utopia és a l’horitzó. Camino dos passos, ella s’allunya dos passos i l’horitzó es mou deu passos més enllà. Llavors, per a què serveix la utopia? Per això, serveix per caminar”. A l’Obra Social, quan mirem pel retrovisor, el camí fet ens omple de satisfacció, però ens agrada més caminar mentre mirem endavant i fer-ho amb l’esperit i el convenciment que un món millor és possible. I per això caminem i ho volem fer sempre amb tu. Si encara no t’has inscrit, fes un equip i participa en la Magic Line Sant Joan de Déu.