Les persones voluntàries fan el món més bonic

AFANOC LLEIDA

El món és més bonic perquè hi existeixen persones que, sense rebre res a canvi, ajuden els altres. Perquè regalen una cosa tan preuada com és el seu temps a qui més ho necessita. Perquè es desviuen per fer un món millor.

Sí, parlem del voluntariat, dels voluntaris i voluntàries sense els quals les entitats socials no tindríem sentit ni podríem fer realitat els nostres projectes. El 5 de desembre és el seu dia, el Dia Internacional del Voluntariat, però nosaltres celebrem tenir-los cada dia.

A l’AFANOC Lleida sempre diem que són una peça clau, un suport imprescindible i el complement perfecte de l’equip tècnic per poder acompanyar cada dia els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. I no podem estar més convençuts d’això. De fet, no seríem res sense els primers voluntaris, la Junta, els impulsors de l’entitat i una guia que ens marca el camí a seguir.

I què faríem sense els voluntaris a domicili, imprescindibles per acompanyar les famílies quan retornen a casa després de llargues estades a l’hospital i a la Casa dels Xuklis? Duen a terme tasques d’acompanyament i suport lúdic i/o educatiu als infants i adolescents amb càncer i als seus germans, però també per donar un respir molt necessari als pares i mares i ajudar a normalitzar la malaltia per intentar retornar a la seva vida diària.

També comptem amb voluntariat que ens dona suport en tasques d’oficina amb treballs informàtics, de manualitats o gestió de material de marxandatge, entre altres. I disposem de voluntaris d’actes i campanyes, que ens ajuden a difondre el nostre missatge i a sensibilitzar envers la realitat del càncer infantil, a més de vendre els nostres productes per aconseguir recursos que ens permetin mantenir la gratuïtat dels serveis d’atenció psicosocial que oferim a les famílies. Ho fan en activitats més petites i en esdeveniments tan grans com les festes del Posa’t la Gorra, inimaginables sense les seves mans, el seu temps i el seu cor.

És absolutament inimaginable poder assolir els nostres objectius sense tots i cadascun d’ells. Nosaltres sabem, perquè així ens ho fan saber, que ser voluntaris i voluntàries els reconforta, els fa sentir millor i els hi és gratificant saber que contribueixen a millorar la qualitat de vida d’unes famílies que estan passant pel pitjor moment de les seves vides. Però, sobretot, del que estem segurs a l’AFANOC és que esperem que ells no ens faltin mai a nosaltres. Perquè amb el seu temps, amb la seva generositat i amb la seva solidaritat som més forts i arribem més lluny.

Visca el Voluntariat! T’hi sumes?