La Rosa, per Sant Jordi, un gest d’amor i de solidaritat

PAOLA JUBERT
Directora Fundació Jubert Figueras 

 

La Diada de Sant Jordi és per a tots nosaltres una diada festiva i alegre. És el dia de l’amor; el dia en què regalem llibres i roses com a senyal d’estimació.

Per a moltes entitats, Sant Jordi és també un dia ben atrafegat. Gràcies a la col·laboració i a la feina de molts voluntaris, és una data que ens permet sortir al carrer per a donar a conèixer les nostres tasques i també per a captar suports, amics, nous voluntaris, donants i recursos.

Per a la Fundació Jubert Figueras, aquest serà el nostre 12è Sant Jordi al carrer i de tots en guardem records i anècdotes. La preparació és una trobada festiva entre patrons, assalariats i voluntaris de la Fundació. Alguns voluntaris només apareixen aquests dies, dies que tenen, però, gelosament reservats als seus calendaris. Per a d’altres serà la porta d’entrada a un voluntariat més compromès, més actiu i proactiu. Sovint són els voluntaris els qui venen amb idees fresques, amb noves propostes per a cada Sant Jordi que ens obliguen a innovar, a créixer, a pensar-nos diferent.

També ve, cada any, algun cuidador a preparar les roses o a viure la Diada des de l’estand. Són persones que ja fa dies que són a Barcelona, en un dels nostres pisos, i amb qui hem establert vincles. Venen per a donar un cop de mà i marxen, al cap d’unes hores, amb la satisfacció d’haver estat amb gent disposada a escoltar-los, a riure i fer-los riure, a fer-los oblidar, per una estona, els seus neguits.

La rosa que el dia 23 durem als cuidadors, a les famílies que viuen als pisos de la Fundació Jubert Figueras, per a molts serà un recordatori: van tan atabalats que ni en recordaven la data. Per a d’altres, vinguts de lluny, serà una oportunitat per a conèixer una tradició que desconeixien i que a partir d’aquell moment, estimaran.

Per a tots, voluntaris, famílies cuidadores i persones malaltes, la rosa serà, un any més, un gest d’amor i de solidaritat.