Hem celebrat la Setmana del Voluntariat de Girona

MARTA GUBAU

Coordinadora FCVS – Girona

Voluntària a Donants de sang Girona

La Setmana del Voluntariat de Girona és un esdeveniment que té com a finalitat última incentivar la participació ciutadana i promoure el compromís públic a través de la figura del voluntariat. En aquest sentit, s’aspira a conscienciar la població sobre la importància d’aquesta com a eina per a la transformació social.

Començàvem la Setmana amb la congregació de diverses entitats en un ‘Berenar de germanor’ a càrrec de les Germanes Hospitalàries de Caldes de Malavella, on es posa en relleu la valuosa tasca i els projectes en què estan immerses, així com les múltiples formes de col·laboració que proporcionen.

Hem descobert Portes Obertes als Espais amb Cor de Càritas, un projecte que de manera decidida ajuda a contribuir activament a la millora del territori i on ens donen a conèixer amb més detall el funcionament del rober.

Interessants xerrades com ‘Sensibilització sobre el Transtorn de l’Espectre Autista’ a càrrec de la Fundació Autisme Mas Casadevall ha estat una oportunitat única per conèixer les característiques del TEA així com posar en relleu les diferents opcions que tenim per educar en la línia d’una conducta independent. O la ponència i taula rodona ‘El benestar emocional i el voluntariat’ a càrrec del Casal dels Infants a Salt, un espai de trobada i intercanvi on s’han establert sinergies, tot donant eines per cuidar aquesta figura. Així com la presentació de la guia ‘El voluntariat als centres de salut’ per part de la Federació Catalana de Voluntariat Social i que ha esdevingut un espai de reflexió, diàleg i inspiració per conèixer pautes i orientacions per a les entitats i els centres de salut que volen implementar un programa de voluntariat a un centre de salut o que necessiten eines per millorar programes de voluntariat que ja estan en funcionament.

L’Associació de Donants de Sang ha posat a l’abast diferents punts de Donació a les comarques gironines durant la Setmana, per conscienciar la població sobre la importància de la Donació com a eina per millorar la qualitat de les persones que ho necessiten, actuant d’aquesta manera per elevar la convivència en la societat. Hem gaudit de les Rutes Saludables amb l’Associació Contra el Càncer i elspartits de futbol de Girona Est per incentivar la implicació en activitats que promocionen la salut i fomenten el benestar de totes les persones i alhora mostren la cultura del voluntariat.

Aquesta fita ha tingut lloc en diferents espais i dates a tot el territori, reunint més de 700 voluntàries que treballen per millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides. A més a més, representa una oportunitat única perquè les associacions divulguin la seva missió, amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre les necessitats socials existents.