Fins aviat companyes de la FCVS


TERESA GARCIA
Voluntària FCVS

 

M’agradaria explicar-vos la meva experiència en relació al voluntariat social.

Tot va començar farà un any quan a través d’un curs d’escriptura al qual em vaig inscriure, la persona que donava la formació havia col·laborat feia un temps amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Em va cridar l’atenció ja que sovint he estat implicada en el món de l’associacionisme, tant en entitats del meu poble, Castellbisbal, com en d’altres com la Creu Roja o el menjador social de la Plaça Sant Agustí de l’Ordre de les Calcutes.

Vaig posar-me en contacte amb la FCVS i em van comentar que feien mensualment unes sessions informatives per explicar en termes generals en què consistia el voluntariat social i quines accions es podien fer.

De seguida vaig decidir que m’agradaria col·laborar fent voluntariat de gestió en la mateixa FCVS, donant suport en l’atenció de les trucades telefòniques, realitzant tasques administratives com preparar documentació per realitzar una jornada… Tot  això m’ha donat l’oportunitat de conèixer les tasques i projectes que gestionen des d’aquí els meus companys. I dic això perquè m’he sentit des del primer dia una més d’aquesta entitat.

Tasques que engloben la gestió de la comptabilitat, donar a conèixer iniciatives com El Mercat Social, promocionar el voluntariat en diferents àmbits (gent gran, refugiats, persones amb qualsevol tipus de diversitat funcional…), entre d’altres. Tota aquesta feina ajuda a promocionar i fomentar valors com la solidaritat, la generositat… L’ amor en definitiva.

Viure tot això en primera persona m’ ha donat una visió encara més àmplia i més real del que jo ja coneixia, i he reafirmat així l’opinió i la creença que sempre he tingut de la força i la importància del voluntariat a la societat que fa moure el món sencer.

En aquests moments i per qüestions laborals he de deixar de fer voluntariat a la FCVS. En tot cas serà provisionalment perquè d’alguna manera sempre et sents vinculat a aquesta màgia de voler fer entre tots un món millor per a tothom.

Fins aviat!