El voluntariat i el TAST Social

Sergi Just

Responsable del Servei de Voluntariat d’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà

El passat 4 d’octubre es va celebrar la 6a edició del TAST Social, la qual va tenir la peculiaritat de realitzar-se durant la tardor. Normalment es celebra a principis d’estiu però per causes meteorològiques es va haver d’aplaçar al mes d’octubre.

Un any més i com no podia ser de cap altra manera, APRODISCA hi va prendre part organitzant diferents activitats, totes elles amb el suport i col·laboració de persones voluntàries de l’entitat. La més destacada en aquesta edició va ser l’actuació de la Coral Aprodisca, la qual està dirigida des de fa ja molts anys pel Sr. Josep Maïllo, voluntari de l’entitat des del 2015.

A més a més, durant tot el matí, la Càndida i la Carmen (dues voluntàries molt fidels) van encarregar-se de muntar i atendre l’estand de l’entitat en el qual es van mostrar diferents productes elaborats pels serveis de teràpia ocupacional i de la iniciativa alimentària, Hortus Aprodiscae.

Des de la nostra associació creiem que és importantíssim que es celebrin esdeveniments i trobades com el TAST i, sobretot, que les entitats socials hi participin. La raó és ben clara: sense el suport de les persones voluntàries, nombroses activitats que duem a terme des de diferents serveis (teràpia ocupacional, servei de lleure, llar-residència etc.) no es podrien tirar endavant o bé no tindrien una qualitat gaire significativa. De fet, cada any ens veiem obligats anul·lar algunes activitats per falta de recursos humans.

Des del nostre punt de vista, el voluntariat atorga una qualitat primordial i molt valuosa a les activitats i esdeveniments on participa, ja que l’atenció a les persones és més individualitzada i, per tant, es poden satisfer més preferències i més necessitats.

Per últim, creiem que gràcies al voluntariat, les persones de l’entitat tenen més oportunitats de participació a la comunitat, s’afavoreixen les relacions interpersonals i es fomenta la inclusió social.