El regal de la vida i el voluntariat

MARTA GUBAU

Coordinadora FCVS – Girona

Voluntària a Donants de sang Girona

La meva relació amb el voluntariat va estretament relacionada amb la meva vida particular. Durant diversos anys, he hagut d’afrontar múltiples adversitats de salut. L’última dificultat ha culminat amb un trasplantament cardíac, que m’ha permès recuperar l’energia per realitzar activitats a les què ja havia renunciat i poder-me involucrar en projectes tan interessants com aquest.

Rebre un òrgan d’una persona anònima és el regal més altruista i desinteressat que existeix i, per tant, em sento amb l’obligació moral de retornar tot el que pugui a la nostra societat tan generosa, pionera en donacions. És per aquest motiu que vaig decidir escriure un llibre solidari amb la meva experiència, ‘Tenim un cor per a tu’, els beneficis del qual van destinats a l’Institut Català d’Oncologia.

Amb la necessitat de retornar aquest gran gest de la donació, m’he implicat en diverses causes de sensibilització i fomentació de la donació, tant d’òrgans com de sang. Avui estic molt agraïda de formar part d’aquest engranatge de la FCVS, amb la coordinació del territori de Girona i comarques gironines, proposta feta de la mà de l’Associació de Donants de Sang de Girona, des de la que es fa una tasca importantíssima i alhora indispensable també per als trasplantaments.

Actualment em trobo en un període estable i necessitava donar-me als altres a través del voluntariat, i aquesta ha estat una proposta suculenta i que em suposa el repte de l’autosuperació constant. Formar part del Consell Directiu em proporciona l’oportunitat d’invertir esforços per millorar la situació social del nostre país, de vetllar per les necessitats que queden al descobert i, sobretot de posar en valor la tasca del voluntariat que tanta falta fa. És una bona manera de treballar en xarxa tots plegats per unir forces.

He estat molt temps en el costat d’haver de ser ajudada i ara, per fi, crec que soc jo la que estic en situació de poder oferir el meu ajut. Amb la meva petita aportació, desitjo estar a l’altura de les circumstàncies i complir les expectatives de tots els que heu dipositat la vostra confiança en mi.