Benvolgut soci: ets història

Silvia S.Rubio

SILVIA S.RUBIO

Sòcia i voluntària de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya

Benvolgut soci, 

El meu nom és Silvia i fa quinze anys em van diagnosticar una malaltia genètica, crònica i degenerativa que afectava el meu fetge. Fa només sis mesos que ens coneixem, però el bon funcionament de la nostra societat fa que em senti molt orgullosa de tu. Ets una de les persones que més feliç m’ha fet. Sense conèixer-me, sense demanar res a canvi, sense que se sàpiga qui ets. Gràcies a tu, ara puc gaudir d’una vida plena i lluminosa, perquè sense tu tot eren mancances i tenebres. I viure entre les tenebres no era agradable.

Però fins i tot en les etapes més fosques per les quals vaig passar vaig conèixer gent meravellosa com Magda, voluntària de l‘Associació de Malalts i Trasplantats Hepaticos de Catalunya. El seu acompanyament mentre em trobava a l’espera de conèixer-te, va ser clau per a la superació del tot el procés de pretrasplantament, quan cada jornada era una mar de pors i d’incerteses. Em trobava tan malament que cap altra persona em servia de consol. I ella em va transmetre fe. Molta fe en la humanitat i en la ciència. “Quan passi l’espera i arribi el teu òrgan, no te’l creuràs. Et sorprendrà veure que en el camí de la vida hi ha gent molt generosa que ens permet continuar caminant al costat dels nostres éssers estimats”, em va dir un dia. Tant de bo la coneguessis.

Ella brindant-me solidàriament el seu temps i tu m’has brindat el temps que ja no pots gaudir. Heu aconseguit que avui pugui estar dirigint les obres de la nostra nova casa mentre escric aquestes paraules i d’altres. Benvolgut soci, la teva solidaritat m’ha donat a mi molta més vida. Ets història. Vas ser un dels 4.427 trasplantaments realitzats en 2020, malgrat la pandèmia. Un dels 1.034 trasplantaments hepàtics realitzats amb èxit pel nostre sistema sanitari públic l’any passat. El meu favorit. El meu soci. El meu company.