Aquest Sant Jordi, el voluntariat reescriu la vellesa

ALBERT QUILES
Director gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran

Ens hem fixat en com es defineix la paraula vellesa? És una etapa de la vida en què, malauradament, existeixen molts prejudicis i hi predomina la invisibilitat. Des d’Amics de la Gent Gran, hem anat a buscar la definició de vellesa a la RAE (Real Academia Española de la Lengua) i no ens ha agradat el que hem trobat: “Achaques, manías, actitudes propias de la edad de los viejos”, n’és un exemple.

Pels voluntaris i voluntàries que acompanyen persones grans, la vellesa és moltes coses, algunes difícils, però moltes altres positives, així ho constaten cada setmana les 1.500 persones voluntàries que realitzen acompanyaments. Per Sant Jordi cada persona gran que acompanyem tindrà la seva rosa natural i el seu llibre que li portarà una persona voluntària per tal que continuï celebrant i gaudint de la tradició del Sant Jordi. Aquest serà, per tant, un moment especial de companyia que se sumarà a les grans estones compartides durant tot l’any.

Per Sant Jordi, la venda de les 17.500 roses solidàries de la nova col·lecció de les Roses Contra l’Oblit ens permetrà a les persones voluntàries intervenir més i millor en els programes i les activitats d’acompanyament de les 1.400 persones grans que acompanyem a l’entitat. I també podrem sensibilitzar la societat sobre la situació d’aquestes persones. Les Roses Contra l’Oblit són doblement solidàries, ja que han estat realitzades pels joves del projecte FIL de la Fundació Pare Manel i el taller de confecció de la Fundació Portolà.

Enguany, més de 30 personalitats de l’àmbit polític, social i cultural, seran voluntàries per un dia, encapçalades pel President de la Generalitat, el Sr. Carles Puigdemont. Faran visites a persones grans i això és el que ens fa feliços a nosaltres, ja que ajudarà a fer que el missatge sobre la rellevància del voluntariat es contagiarà a la ciutadania. Roses Contra l’Oblit, per tant, Roses Contra la Invisibilitat i Roses Contra el Prejudici. I Roses a favor del Voluntariat!

Roses com a símbol de respecte, d’inclusió i d’agraïment cap a les persones voluntàries i cap a les persones grans.