Agraïment etern

MARTA GUBAU

Coordinadora FCVS – Girona

Voluntària a Donants de sang Girona

Com es pot correspondre un trasplantament? Amb agraïment etern.

Les persones que tenim l’oportunitat de rebre un òrgan desinteressadament, de manera anònima i altruista, i podem allargar la vida gràcies a tots els professionals que ho fan possible, tenim una necessitat imperiosa de poder retornar un xic de tot allò que hem rebut.

Avui és el Dia Nacional del Trasplantament. Precisament, el motiu de celebració d’aquest dia és l’agraïment al gremi de salut. Una celebració imprescindible per a nosaltres, les persones trasplantades, per poder demostrar el nostre reconeixement a aquest col·lectiu.

La gratitud a les persones que conformen els equips mèdics és extensa i espaiosa. Inclou aquell infermer que et posa l’oxigen amb cura, la investigadora que avança en recerca, la metgessa que t’atén amb interès humà i proper, la cirurgiana que treballa amb precisió, l’auxiliar amb qui comparteixes  alguns dels moments  més íntims de l’hospital…

Totes aquestes persones s’equilibren i treballen en equip per fer possible que giri la roda, que no giraria sense la tasca del personal no sanitari que forma part imprescindible d’aquest engranatge. Les persones zeladores que et venen a buscar amb un somriure i que se les empesquen per esgarrapar-te aquell somriure tan necessari per fer front a la prova a què t’exposes imminentment. O aquell que posa la màxima atenció per tal que les instal·lacions estiguin netes i desinfectades, i qui et dirigeix les primeres paraules al matí a l’habitació de l’hospital mentre frega.

Tots plegats ens tracten de manera exquisida, amb tot l’entusiasme perquè puguem seguir gaudint de tenir vida, amb la màxima professionalitat i delicadesa per atansar-nos a la millor qualitat de vida possible.

 A aquelles persones que regalen minuts de possible alegria, hores de futures vivències, dies d’inimaginables capacitats i fins i tot anys de nova vida, a totes elles, immenses gràcies, en majúscules.