2010 – 2018, vuit anys presidint la FCVS


FRANCINA ALSINA CANUDAS
Presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector  i representat de la FCVS a la Taula d’Entitats del Tercer Sector
Voluntària a la Fundació Arrels

 

Divendres 15 de juny es va celebrar la darrera assemblea que vaig presidir. A l’hora d’intentar posar sobre el paper el que han estat aquests darrers 8 anys, no em resulta feina fàcil per la quantitat d’imatges, persones i anècdotes que em vénen al cap.

Divendres, se’m va fer present l’assemblea del 2010 on se’m va elegir per primera vegada i em veia envoltada de bons amics escollits juntament amb mi per a acompanyar-me en l’aventura de dirigir la FCVS, una experiència en la qual tots ens hi estrenàvem.

Ens n’hem sortit i amb bona nota. Aquí vull fer un reconeixement a la nostra directora l’Eulàlia Mas, que sempre ha sabut estar al costat de l’equip directiu i portar a bon terme les pautes, idees o indicacions que l’hi hem fet arribar.

Així ens vam trobar organitzant dos MarketPlaces, en el 2010 i en el 2014, on voluntariat, entitats i empreses amb RS compartien experiències i buscaven punts de trobada per col·laborar conjuntament. També ens vam llançar a crear una plataforma de difusió i compra en línia de productes i serveis d’entitats: El Mercat Social.

Com molt bé us podeu imaginar el Consell Directiu dirigia, però qui ho executava era l’equip tècnic. Tot el meu reconeixement per la bona professionalitat de l’equip.

Com he dit al llarg d’aquest darrer mes, el meu pas per la FCVS ha estat un dels períodes més interessants de la meva vida. En cap moment quan vaig accedir a la presidència vaig arribar a sospitar tot el que m’emportaria i aprendria.

Ha estat un autèntic regal tenir l’oportunitat de poder conèixer tantíssimes persones i entitats, endinsar-me en la nostra terra, veure totes les seves singularitats i les xarxes socials que la configuren.

Marxo contenta, tant per tota la feina feta com per la projecció a tants nivells que ha aconseguit la FCVS. Aquesta queda ara en molt bones mans.

El nou President, en Jordi Balot, a qui conec des de fa força anys, és una persona voluntària de base i amb una llarga experiència en el sector. Ha sabut triar un Consell Directiu molt potent. A ell i als companys que ara tenen l’encàrrec de liderar la FCVS, els desitjo tots els encerts del món.