Obertes les inscripcions per a l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2018!

La 19a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) tindrà lloc el dia 19 de setembre al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

La Direcció General d’Acció Cívica i Ciutadana (DGACC) ha organitzat una nova edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV), una oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i de fomentar l’intercanvi d’experiències entre entitats. Enguany, la 19a edició tindrà lloc el 19 de setembre al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. En aquesta edició, l’EVV posarà l’accent sobre la necessitat de potenciar la comunicació dels programes i les activitats de les entitats de voluntariat.

L’EEV s’iniciarà amb una inauguració oficial que arrencarà a les 9.30h. Tot seguit, la conferència ‘Comunica’t!’, que tindrà una hora de durada, remarcarà la importància de reivindicar la comunicació de les entitats. En aquest sentit, l’experiència formativa es dividirà en sis tallers simultanis durant el matí i la tarda amb tres itineraris principals.

  • Itinerari 1: Potenciem la comunicació!

Taller 1.1: Arribem als joves! Com utilitzem les xarxes socials?

Taller 1.2: Comunicació accessible, comunicació per a tothom

  • Itinerari 2: Apoderem els nostres infants i joves

Taller 2.1: Mentoria Social, ser important per algú important

Taller 2.2: Tu també pots fer aprenentatge servei!

  • Itinerari 3: Gestionem equips, gestionem persones

Taller 3.1: Eines del Coaching per a la gestió d’equips

Taller 3.2: Jugant la gent s’entén

Les persones voluntàries i responsables de les entitats de voluntariat tindran a l’EVV l’oportunitat d’afegir en la seva formació coneixements donats per escoles del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya i per altres entitats especialitzades del sector associatiu.

Així doncs, es faran arribar conceptes com les darreres tendències en comunicació a la xarxa, com elaborar continguts clars i directes o tècniques de coaching útils per a la comunicació i el lideratge d’equips. La inscripció als tallers inclou l’assistència a les activitats de l’acte com la conferència inaugural, certificats d’assistència als tallers escollits i una pausa-cafè al matí i a la tarda.

El model formatiu de l’EVV va néixer l’any 1996 amb l’objectiu de generar un espai de trobada únic, on els alumnes podien fer una formació que durant l’any no havien tingut l’oportunitat de fer. L’activitat, de caràcter gratuïta, tancarà amb una mostra de teatre fòrum a càrrec de la Fundació La Roda i el col·lectiu Impacta’t, la cirereta del pastís que posarà el punt final a les 18.00h.