Oberta la convocatòria dels Premis Ateneus 2016

Amb el suport de la FCVS s’entregarà el reconeixement a la integració social a la iniciativa coordinada entre un ateneu i una entitat social de tot Catalunya.

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoca la vint-i-setena edició dels Premis Ateneus amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç de les entitats culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

En total es presenten 6 categories: Premi als Mitjans de Comunicació; Premi a la Creativitat Artística; Premi a la Capacitat d’Innovació; Reconeixement a la Integració Social i Premi Jove, Proposa! (exclusives per a projectes d’entitats membres de la FAC); i Premi al Foment de la participació (oberta a associacions culturals del país).

Per quart any consecutiu, i amb el suport de la FCVS, es lliurarà el reconeixement a la integració social a una iniciativa coordinada entre un ateneu i una entitat social de tot Catalunya. La FAC i la FCVS busquem promoure activitats conjuntes en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, i també de persones amb risc d’exclusió o afectades per problemàtiques socials. A la vegada, també volem reconèixer la tasca de les persones voluntàries que les acompanyen.

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó simbòlic; un segon premi de 900 € i el diploma acreditatiu; i un tercer premi que atorga el diploma acreditatiu. Com a novetat d’enguany, les candidatures es poden presentar exclusivament a través d’un formulari de participació i seguint les instruccions que trobareu al web www.ateneus.cat fins al 10 de novembre de 2016.

L’acte de lliurament dels Premis Ateneus 2016 es realitzarà a mitjans del mes de desembre en un emplaçament destacat de la ciutat de Barcelona, que l’organització confirmarà properament.

 

Categories dels Premis Ateneus 2016

Premi als Mitjans de Comunicació

Poden optar-hi butlletins, revistes, pàgines web, etc. editats per entitats federades, escrites majoritàriament en català i que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa.

Premi a la Creativitat Artística

Adreçat a qualsevol activitat artística programada en una entitat federada que destaqui per la seva qualitat, originalitat i repercussió, així com la trajectòria del grup que la du a terme.

Premi a la Capacitat d’Innovació

Poden ser candidates entitats federades que destaquin per la innovació en qualsevol dels seus àmbits d’actuació (gestió, infraestructures, comunicació i diversos).

Premi al Foment de la Participació

Destinat a qualsevol activitat d’una entitat sociocultural -federada o no- que fomenti la participació, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament, catalana.

Premi Jove, Proposa!

És un reconeixement i ajut econòmic a projectes de grups de joves d’entre 16 i 30 anys en ateneus membres de la Federació.

Reconeixement a la Integració Social

Per quart any consecutiu, i amb el suport de la Federació Catalana de Voluntariat Social, s’entregarà a una iniciativa que posi en contacte ateneus federats i entitats socials de tota Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials i el treball dels voluntaris que les acompanyen.

Premi de la Votació Popular

Un cop finalitzi el termini de presentació de candidatures es podrà votar virtualment a qualsevol de les propostes presentades a totes les categories del certamen a través del web que activarà el Diari Ara, que col·labora amb els Premis per tercer any i que regalarà una col·lecció de literatura catalana i una subscripció anual en paper en aquest diari al projecte més votat.