Oberta la convocatòria de subvencions per a entitats de l’àmbit de les polítiques socials

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de subvencions de projectes i activitats desenvolupats per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit de les polítiques socials, amb establiment operatiu a Catalunya.

Un any més, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el programa de subvencions de projectes i activitats d’entitats sense ànim de lucre catalanes en l’àmbit de les polítiques socials.

El termini de presentació del formulari de sol·licitud comença el dilluns 22 de juliol i finalitza el divendres 9 d’agost, ambdós inclosos, i es poden presentar projectes i activitats de l’àmbit d’afers socials, inclusió social, serveis socials, famílies, joventut, infància, associacionisme, voluntariat, acció comunitària i atenció a la comunitat gitana, igualtat, violència masclista, migracions, ciutadania i de programes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials que defineix l’actual Cartera de serveis socials a Catalunya, en els àmbits competencials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Concretament, les línies subvencionables són les següents:

Subvencions a entitats per a activitats i projectes
Línia A. Programes de prevenció, suport i lluita contra la violència masclista.
Línia B. Programes d’atenció social i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social.
Línia C. Programes de suport a joves tutelats i extutelats.
​Línia D. Programes d’acollida i integració social de persones immigrades, sol·licitants de protecció internacional i catalanes retornades. Programes per a la igualtat i la no discriminació per raó d’origen. Programes de foment de l’interculturalisme.
Línia E. Programes de suport a l’associacionisme juvenil.
​Línia F. Programes de caràcter comunitari, de promoció del voluntariat i enfortiment de l’associacionisme i de promoció i reconeixement del poble gitano.
Línia G. Programes de suport de serveis socials.
​Línia K. Programes per garantir els drets a persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per lluitar contra l’homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.
Línia L. Programes per a actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat.
Línia M. Programes per al foment de la igualtat d’oportunitats de dones i homes en el treball i de lluita contra la violència masclista en l’àmbit laboral.
Línia N. Programes adreçats a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
Línia Q. Programes de suport a l’educació en el lleure.
Línia R. Programes d’atenció a persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
Línia S. Programes innovadors de caire preventiu adreçats a evitar l’exclusió social i facilitar l’apoderament de persones que es troben en situació de pobresa.
Línia T. Programes de prevenció, suport i lluita contra el maltractament a les persones grans i de promoció de les persones grans actives.
Línia V. Programes de suport als projectes per a la igualtat de gènere i per a la lluita contra la violència masclista en els àmbits juvenils i d’educació en el lleure.

Subvencions a entitats per a serveis socials
Línia H. Programes de suport a les famílies.
Línia I. Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc.
Programes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials
Línia J. Programes de manteniment de serveis i establiments de serveis socials definits en l’actual Cartera de serveis socials relatius a serveis especialitzats d’atenció a les persones grans amb dependència o risc social, a persones amb discapacitat, problemàtica social derivada de trastorn mental, drogodependències o altres addiccions, afectades pel virus VIH/sida o amb problemàtica social i risc d’exclusió social.

Per a més informació podeu accedir a aquest enllaç o consultar les bases de la convocatòria.

Font: Xarxanet.org