Oberta la convocatòria de la 30a edició dels Premis Ateneus 2019

Els guardons, que es convoquen anualment des de 1989, s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades

La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca una nova edició dels seus premis anuals amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que presenten propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades. L’entitat premiada rep un reconeixement i una dotació econòmica que promou la continuïtat i/o innovació en els seus projectes.

Un any més, es convoca la categoria “Treball en xarxa” que premia les iniciatives organitzades conjuntament per entitats de la FAC amb altres entitats de Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat.

Categories

Premi Comunicació Associativa

Poden optar a aquesta categoria les iniciatives que afavoreixin i difonguin l’activitat associativa de les entitats (butlletins, circulars, revistes, llocs web, xarxes socials, plans de comunicació, etc.).

Premi a la Creativitat Artística

Pot optar a aquest premi qualsevol activitat artística programada en una entitat federada que destaqui per la seva qualitat, originalitat i repercussió, així com la trajectòria del grup que l’executa.

Premi a la Capacitat d’Innovació

Pot optar a aquest premi una entitat federada que destaqui per la innovació en qualsevol dels seus àmbits d’actuació (gestió, infraestructures, comunicació, etc.).

Premi Foment de la Participació

Pot optar a aquest premi qualsevol activitat que hagi fomentat la participació, mitjançant la programació i l’organització d’actes culturals i festius d’arrel, majoritàriament, catalana.

Premi Jove, Proposa!

Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades per grups de joves entre 16 i 30 anys.

Premi al Treball en Xarxa

Poden optar al premi totes aquelles iniciatives organitzades conjuntament per entitats federades amb d’altres entitats de tota Catalunya que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat.

Premis

Cada categoria disposa d’un primer premi de 1.500 € i el guardó; un segon premi de 900 € amb diploma, i un tercer premi de 300 € amb diploma.

Terminis

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 10/11/2019.

Només s’acceptaran les candidatures trameses via web que hagin estat presentades dins d’aquest període i que s’ajustin als requeriments previstos al formulari d’inscripció. Dins aquest formulari hi haurà un espai per adjuntar aquells materials, fotografies i altres informacions que es cregui oportú aportar.

Tan sols es podrà presentar una única candidatura a cada categoria. Les candidatures premiades en els darrers tres anys no es podran presentar un altre cop si el projecte no ha sofert un canvi destacat.

Bases