Oberta la convocatòria als Premis Josep M. Piñol

Es tracta de dos guardons anuals de 10.000 euros cadascun per premiar el treball digne. El termini de presentació de candidatures serà el 30 de setembre 2020.

ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) convoca la 23a edició dels Premis Piñol amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Els guardons tenen com a objectiu premiar el foment del treball digne. La presentació de candidatures finalitzarà el proper 30 de setembre.

Els Premis Josep M. Piñol tenen dues modalitats: millor trajectòria i millor iniciativa. Amb ells, ASCA reconeix i premia la innovació i la trajectòria de les persones, entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació.

Dotats amb 10.000 euros cadascun, es donaran a conèixer en un acte públic el 18 de novembre 2020, a les 19 hores, al Palau Macaya de Barcelona. El jurat està format per nou reconeguts professionals de diferents àmbits: industrial, universitari i del Tercer Sector.

Els criteris d’avaluació són:

  • L’impacte social i laboral del projecte (mesurat en llocs de treball creats i/o previstos).
  • Les iniciatives que facilitin que les persones joves puguin integrar-se amb més eficàcia i rapidesa al mercat de treball.
  • La sensibilitat, les iniciatives i les accions davant del repte climàtic.
  • El programa i les perspectives de posar-lo en marxa i de continuïtat.
  • L’aportació de les dades econòmiques de la entitat o de les iniciatives innovadores.

Les bases completes de la convocatòria i els  formularis d’inscripció es poden obtenir a la web www.acciosolidaria.cat o demanar-los per correu electrònic a info@acciosolidaria.cat.

Josep M. Piñol (Barcelona 1923-1996) pertany a una generació que va optar pel compromís polític i social en l’època franquista. L’any 1981 va ser un dels cofundadors, i primer president, d’Acció Solidària Contra l’Atur. Va crear l’entitat amb l’objectiu de mobilitzar la ciutadania i lluitar per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència paternalista en un temps on l’atur era del 40%.