26a edició dels Premis Ateneus 2015

El MNAC de Barcelona acollirà el certamen que cada any reconeix la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

El proper 16 de desembre, la Federació d’Ateneus de Catalunya celebrarà la 26ena edició dels Premis Ateneus. Enguany, el Museu Nacional d’Art de Catalunya acollirà el certamen que cada any reconeix la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones, les empreses i els mitjans de comunicació del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Durant l’esdeveniment es lliurarà un reconeixement a la integració social, on la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) hi participa de manera activa des de ja fa tres anys.

Els guardons s’adrecen a totes les entitats sense ànim de lucre que han presentat propostes de projectes de qualitat en alguna de les categories proposades fins al 15 de novembre de 2015 seguint les instruccions del web.

Hi ha tres categories exclusives per entitats membres de la Federació d’Ateneus: Mitjans de Comunicació, Creativitat Artística i Capacitat d’Innovació; i una quarta oberta al món associatiu que valora el Foment de la Participació. Les categories consten d’un primer premi de 1.500 € i el guardó representatiu, un segon premi de 900 € i el diploma acreditatiu, i un tercer premi sense dotació econòmica amb diploma acreditatiu. En cinquè lloc, el Premi Jove, Proposa! té com a objectiu ajudar a fer possible projectes de grups de joves d’entre 16 i 30 anys en ateneus membres de la Federació. Aquesta categoria també consta de tres premis.