La FCVS convoca la 7a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

En aquesta ocasió el Premi reconeixerà l’entitat federada que acrediti el millor projecte ja en marxa d’economia circular, reutilització, reaprofitament o consum responsable. El projecte, alhora, haurà de demostrar que incorpora el paper actiu del voluntariat, i que queda emmarcat pels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Un any més, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) convoca el Premi Lluís Martí al Valor Social,  que en aquesta edició reconeixerà l’entitat federada que acrediti el millor projecte en marxa on s’hi hagi incorporat una bona pràctica de Responsabilitat Social (RS) en matèria d’economia circular,  reutilització, reaprofitament i consum responsable, i comptant amb la participació central de l’equip de voluntariat. En aquesta ocasió, el Premi busca alinear-se amb l’impacte dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats en l’Agenda 2030.

Com en les edicions anteriors, el Premi valorarà el projecte que incorpori actuacions conjuntes o aliances efectuades amb altres entitats o amb empreses, però també tindrà en compte projectes realitzats per l’entitat en solitari, si acrediten trobar-se emmarcats pels 17 ODS i el seu impacte en la sostenibilitat social, ambiental, econòmica i en la construcció de comunitats socialment responsables.

El Premi convoca una categoria catalana dotada amb 4.000 € i  quatre categories locals dotades amb 1.500 € cadascuna

Com participar-hi

La participació de l’entitat federada és gratuïta i es pot fer fins al 2 de novembre mitjançant formulari en línia.

L’entitat ha d’omplir un formulari amb les seves dades i adjuntar el document emplenat on s’explica el projecte candidat. Han de ser projectes ja implementats, que garanteixin el seu desplegament dins l’any de la convocatòria. Així mateix han de garantir la viabilitat tècnica, de gestió del voluntariat, de seguiment econòmic, i els mecanismes d’avaluació posteriors.

Premis

Categoria Catalana

  • Premi a la millor pràctica d’RS en matèria d’economia circular, reutilització,  reaprofitament i consum responsable

Patrocinat per l’Associació de Voluntaris de CaixaBank.  Dotat amb 4.000 €.

Categories locals

  • Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Patrocinat per Aigües de Barcelona. Dotat amb 1.500 €.

  • Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable, de les comarques de Girona

Patrocinat per Festival Strenes. Dotat amb 1.500 €.

  • Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable, de les comarques de Lleida.

Patrocinat per Arç Cooperativa. Dotat amb 1.500 €

  • Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable, de les comarques de Tarragona.

Patrocinat pel Port Solidari. Dotat amb 1.500 €.

El lliurament de la categoria catalana de la 7a edició del Premi tindrà lloc el dia 2 de desembre el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Tarragona.

El lliurament de cada una de les quatre categories locals tindrà lloc en els corresponents quatre actes de celebració del DIV locals.

El jurat

El jurat és únic per a totes les categories del Premi i està constituït per persones expertes en el Tercer Sector, el voluntariat i en RS, provinents d’empreses i d’organismes patrocinadors del Premi.

Qui era Lluís Martí?

La FCVS va crear el Premi Lluís Martí l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va dur a terme en la defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Per a més informació o per consultar les bases podeu accedir al web del Premi.