Obert el termini per presentar candidatures a la 6a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

La FCVS enguany orienta el premi a reconèixer actuacions d’entitats que hagin sortit al pas de la lluita contra la Covid-19 amb accions de responsabilitat social conjuntes amb empreses o de treball en xarxa amb altres entitats.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) obre de nou la convocatòria de la 6a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social, uns guardons que reconeixen la pràctica de la Responsabilitat Social (RS) entre les entitats federades de la FCVS on l’equip de voluntariat hi tingui una participació central.

Enguany, en un context on la pandèmia per la Covid-19 ha marcat un any sense precedents en el Tercer Sector Social, la FCVS orientarà la 6a edició a reconèixer accions que hagin sortit al pas de les greus dificultats que el coronavirus ha contribuït a generar entre les persones de col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, s’escolliran els millors programes executats per entitats, així com accions conjuntes de treball en xarxa amb altres entitats o amb una empresa que hagin donat resposta a diverses situacions generades per la pandèmia.

Poden optar al Premi totes les entitats federades que incorporin aquest enfocament transversal de l’RS en el seu programa amb, sobretot, la participació del voluntariat en el context de la Covid-19. El Premi consta d’una categoria catalana dotada amb 4.000 euros i d’una categoria local amb tres premis de 1.500 euros cadascuna.

Com participar

La participació és gratuïta i es pot fer fins al 23 d’octubre mitjançant un formulari en línia.

Les entitats hauran d’omplir un formulari amb les seves dades i adjuntar el document complimentat on s’expliqui el programa candidat. Han de ser programes ja implementats, que garanteixin el seu funcionament dins de l’any de la convocatòria del premi. Així mateix han de garantir la viabilitat tècnica, de gestió del voluntariat, de seguiment econòmic, i els mecanismes d’avaluació posterior.

Premis

Es lliuraran els següents premis:

Categoria Catalana

  • Premi a la millor pràctica de Responsabilitat Social amb el voluntariat com a agent protagonista en temps de COVID-19. Patrocinat per la Fundació Bancària Obra Social La Caixa Dotat amb 4.000€.Categoria Local

Categoria local del premi

  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de l’àrea metropolitana de Barcelona en temps de COVID-19. Patrocinat per Aigües de Barcelona. Dotat amb 1.500€.
  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Girona en temps de COVID-19. Patrocinat per Fundació Serra Santamans.
  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Tarragona en temps de COVID-19. Patrocinat per ARÇ Cooperativa.

El lliurament de la 6a edició del Premi en la categoria catalana tindrà lloc el proper dia 11 de desembre el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

El lliurament de cada un dels premis locals tindrà lloc en les següents dates en els actes de celebració del DIV a Girona (20 de novembre), Tarragona (4 de desembre) i Barcelona (11 de desembre).

El jurat

El jurat és únic per a totes les categories del premi i està constituït per persones expertes en el Tercer Sector, el voluntariat i en RS provinents d’empreses i organismes patrocinadores del Premi.

En aquesta edició participen com a jurat el president de la FCVS, Jordi Balot; el coordinador de la FCVS-Barcelona i membre de la Fundació Servei Solidari, Albert Francolí, la responsable de l’Associació de Voluntaris de ‘La Caixa’ , Marta Gil; la directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona, Maria Salamero; la presidenta d’Arç Cooperativa, Lourdes García.

Lluís Martí

La FCVS va crear el Premi Lluís Martí l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va fer en defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Per a més informació o consultar les bases podeu accedir al web del Premi.