Obert el termini per presentar candidatures a la 5a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social

La FCVS vol reconèixer l’entitat que realitzi una bona pràctica en matèria de Responsabilitat Social en la qual el voluntariat hi tingui un paper actiu

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha obert aquest dilluns la convocatòria de la 5a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social, uns guardons que reconeixen la pràctica de la Responsabilitat Social (RS) entre les entitats federades de la FCVS on l’equip de voluntariat hi tingui una participació central.

Poden optar al Premi totes les entitats federades que incorporin l’enfocament transversal de l’RS en els seus programes, tant en actuacions pròpies i/o en xarxa amb d’altres entitats, com en actuacions realitzades en col·laboració amb una empresa externa.

El Premi consta d’una categoria catalana dotada amb 4.000 euros i tres categories locals de 1.500 euros cadascuna. Les entitats guanyadores seran escollides per un jurat constituït per persones expertes en empresa i RS, del Tercer Sector i de voluntariat

Com participar

La participació és gratuïta i es pot fer fins al 24 d’octubre mitjançant un formulari en línia.

Les entitats hauran d’omplir un formulari amb les seves dades i adjuntar el document complimentat on s’expliqui el programa candidatat. Han de ser programes ja implementats, que garanteixin el seu funcionament dins de l’any de la convocatòria del premi. Així mateix han de garantir la viabilitat tècnica, de gestió del voluntariat, de seguiment econòmic, i els mecanismes d’avaluació posterior.

Premis

Es lliuraran els següents premis:

Categoria Catalana

Categoria Local

  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de l’àrea metropolitana de Barcelona patrocinat per  “Aigües de Barcelona” i dotat amb 1.500€
  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Lleida patrocinat per “Arç Cooperativa” i dotat amb 1.500 euros.
  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Girona patrocinat per “Festival Strenes” i dotat amb 1.500 euros. 

El lliurament de la 5a edició del Premi en la categoria catalana tindrà lloc el proper dia 29 de novembre, al Pavelló Municipal d’Esports de Fontajau (Avinguda Josep Tarradellas i Joan 22-24, 17007 Girona) a partir de les 19.00 h, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat.

El lliurament de cada un dels premis locals tindrà lloc on i quan el territori de la FCVS acordi.

El jurat

El jurat és únic per a totes les categories del premi i està constituït per persones expertes en el Tercer Sector, el voluntariat i en RS provinents d’empreses i organismes patrocinadores del Premi.

En aquesta edició participen com a jurat el president de la FCVS, Jordi Balot; la coordinadora territorial de la FCVS-Girona, Maria Mercè Roca; la responsable de l’Associació de Voluntaris de “la Caixa”, Marta Gil; la directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona, Maria Salamero; la presidenta d’Arç Cooperativa, Lourdes García; el director artístic de l’Strenes, Xavier Pascual i el fundador de Punt Zero, Jordi Serratosa.

Lluís Martí

La FCVS va crear el Premi Lluís Martí l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va fer en defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Per a més informació o consultar les bases podeu accedir al web del Premi.