Obert el termini per inscriure’s a les línies de treball 2021 de l’àrea de Salut i Comunitat

En cada línia es treballarà amb les entitats com serà i com es vol que sigui el voluntariat en salut en temps de post pandèmia

La FCVS segueix treballant en xarxa promovent el voluntariat entre les entitats que intervenen en l’àmbit de la salut i amb perspectiva comunitària. Aquest any, l’àrea de Salut i Comunitat ha obert el termini per tal que les entitats es puguin inscriure en les línies de treball on vulguin participar.

En aquestes línies es treballarà com serà i com es vol que sigui el voluntariat en salut en temps de post pandèmia.  Les entitats tenen temps d’apuntar-se a les línies fins al divendres 26 de febrer.

Línies de treball

1. Espais de trobada

Són trobades temàtiques mensuals entre entitats i centres de salut, de formació i intercanvi horitzontal i sobre temes que proposen les entitats. Pretenen generar contingut comú i compartit sobre temes d’interès pel conjunt de la xarxa.

2. Salut mental i voluntariat en línia

Aquest servei serà un recurs virtual per fomentar la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb problemàtiques lligades a la salut mental en l’àmbit del voluntariat, tot pal·liant els efectes de la pandèmia sobre la salut mental de les persones voluntàries i aspirants voluntàries.

Inscripcions línia de treball 2

3. Redacció de la guia de Voluntariat Sanitari

La nova guia de Voluntariat Sanitari serà un complement del Manual de Gestió, un document específic per al voluntariat sanitari. Es continuarà el treball de renovació dels seus continguts que es va portar a terme durant el 2020 per tal d’alinear-lo als principis de la Llei de Voluntariat del 2015. S’inclouran criteris d’accessibilitat i de practicitat juntament amb els canvis en el voluntariat sanitari generats per la pandèmia.

Inscripcions línia de treball 3

4. Organització 16a Jornada de Voluntariat i Salut

Enguany s’arriba a la 16a edició de la Jornada de Voluntariat i Salut, i es dedicarà a l’acompanyament al dol i el dret a una mort digna.  Es reflexionarà sobre com cal entomar el voluntariat en salut en un procés de sanació col·lectiva de la ferida social i sanitària provocada per la pandèmia. S’oferirà a persones voluntàries, coordinadores i personal tècnic en àmbit salut un espai de formació útil per la seva tasca diària.

Ja podeu seguir tot el treball del conjunt de l’àrea a Twitter amb l’etiqueta #salutFCVS.

*Imatge: Creu Roja – Fotògraf: Jose Sanchez Raz