Obert el termini per enviar candidatures al Premi Solidaritat 2020

El Premi Solidaritat reconeix la trajectòria de persones, entitats i col·lectius destacats per la seva defensa dels drets humans a Catalunya.

S’obre el termini per enviar candidatures al Premi Solidaritat 2020, organitzat per l’Institut dels Drets Humans de Catalunya. El Premi Solidaritat reconeix la trajectòria de persones, entitats i col·lectius destacats per la seva defensa dels drets humans a Catalunya. En aquest sentit, el guardó ret homenatge des de 1987 a la tasca solidària i compromesa que diàriament es porta a terme a casa nostra per fer dels drets humans una realitat.

Qualsevol persona o col·lectiu pot enviar les seves propostes abans del 10 de desembre de 2020. Per presentar una candidatura cal omplir aquest formulari i enviar-ho per correu electrònic a institut@idhc.org, seguint les bases de la convocatòria.

El guardó és escollit per un jurat, format per membres de la junta de l’IDHC i per persones destacades pel seu activisme en favor dels drets humans a Catalunya.

Presentació de candidatures

  • Qualsevol persona, grup de persones o col·lectiu pot presentar candidatures fins al 10 de desembre de 2020.
  • Les candidatures han de ser proposades per terceres persones o col·lectius. En cap cas s’acceptaran candidatures pròpies ni candidatures provinents de/o referides a qualsevol administració pública.
  • Les candidatures han de referir-se a persones o col·lectius que desenvolupin la seva tasca principal a Catalunya.
  • Per presentar candidatures ha d’emplenar-se el formulari de presentació de candidaturesdisponible a la pàgina web www.idhc.org, i enviar-se per correu electrònic a institut@idhc.org, indicant en l’assumpte Premi Solidaritat 2020.
  • Al formulari han de constar les activitats i mèrits de la candidatura proposada i pot complementar-se amb un màxim de tres documents que sustentin i acreditin els mèrits.
  • Al formulari ha d’indicar-se clarament el nom i dades de contacte de la persona o col·lectiu proposat així com el nom i contacta de la persona que presenta la candidatura.

Elecció del premi

  • La persona o col·lectiu guardonat és escollit per un jurat format per membres de la junta directiva de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i per persones rellevants en la defensa dels drets humans a Catalunya.
  • La concessió del Premi Solidaritat 2020 es farà pública al gener de 2021.

Acte de lliurament

  • El Premi Solidaritat s’atorga en un acte al Parlament de Catalunya on es fa lliurament d’una obra artística creada especialment per a aquest reconeixement.

Menció especial mitjans de comunicació

En el marc del Premi Solidaritat i amb l’objectiu de reconèixer a mitjans i professionals que, en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden de manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans, l’IDHC atorga també una menció especial mitjans de comunicació.

La junta directiva de l’IDHC decideix la menció a iniciativa pròpia i, per tant, no s’accepten candidatures.

Font: IDHC