Noves mesures per contenir els brots de Covid-19 i com afecten el voluntariat social

La Generalitat de Catalunya prohibeix tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 i les 6 hores per contenir l’epidèmia.

Es prohibeixen a Catalunya els desplaçaments i la circulació al carrer entre les 22h i les 6h. Aquesta és la mesura que va aprovar ahir el PROCICAT per contenir l’epidèmia de la Covid-19 al país, una mesura que se suma a la prohibició de fer reunions de més de 6 persones tant en l’àmbit públic com en el privat, el tancament de bars i restaurants, les recomanacions de mantenir contacte només amb els grups de convivència habitual o les demandes per reduir els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de les cadenes de transmissió.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat com a primera mesura després de l’implementació de l’Estat d’alarma per part del Govern espanyol, produïda ahir diumenge 25 d’octubre, un toc de queda nocturn que també contempla excepcions per a certs tipus d’activitats. Algunes excepcions afecten el voluntariat social de Catalunya, que estarà exempt del compliment d’aquestes restriccions si es tracta d’un desplaçament per a serveis essencials, sanitaris i socials. També estaran exempts d’aquest compliment les persones professionals que s’hagin de desplaçar durant la nit per aquests mateixos supòsits.

A més, també es contemplen excepcions en la cura inajornable de persones grans, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables“La resolució preveu que es pugui actuar en l’àmbit del voluntariat i social per atendre les necessitats de les persones sense llar”, va anunciar ahir Sergio Delgado, subdirector de Programes a Protecció Civil. Els desplaçaments, això sí, hauran d’anar degudament acreditats amb documentació que certifiqui que la persona s’està desplaçant per executar aquella activitat durant el confinament nocturn, i que a la vegada doni versemblança i credibilitat a la persona que s’està desplaçant pels motius anteriorment exposats. 

Font: Generalitat de Catalunya