Neix una borsa de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual

La Generalitat impulsa un recurs d’inclusió laboral per cobrir vacants dins l’Administració.

La Generalitat de Catalunya ha habilitat una borsa de treball adreçada a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de contractar personal que pugui cobrir vacants dins l’Administració. Aquest recurs és pioner a totes les administracions públiques i actualment s’han inclòs als candidats i candidates que van superar el darrer procés selectiu del mes d’octubre però no van aconseguir cap plaça.

Així doncs, van ser 24 les persones amb dificultat d’integració laboral seleccionades, amb contracte laboral fix.  En total, fins a 126 van superar el procés, per tant, les persones aspirants que no han obtingut plaça han passat a integrar la borsa de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, si es produeix alguna vacant de caràcter temporal es podrà recórrer a la borsa i facilitar la inclusió laboral de les persones que ja van superar la prova.

El procés selectiu de la Generalitat s’emmarca dins el programa DIL, un programa pioner en la inclusió laboral de persones amb discapacitat. Aquest recurs s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda. Amb la resolució d’aquesta darrera convocatòria, són 95 els treballadors i treballadores que formaran part del DIL.

Font: Xarxanet.org