Neix #NingúnMayorSolo, un servei de suport emocional i psicològic per a gent gran

La iniciativa de DKV dona resposta, a través de trucades telefòniques de voluntariat psicològic, a la demanda de suport psicosocial que pot tenir molta gent gran que s’ha vist aïllada davant d’aquesta situació

En aquests moments tan excepcionals i difícils per a la nostra gent gran, ara més que mai necessiten acompanyament. DKV, amb la participació del Consell General de la Psicologia d’Espanya, la Plataforma del Voluntariat d’Espanya i la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia i la col·laboració de moltes altres entitats socials, empresarials, societats científiques i col·legis oficials, llança un servei gratuït d’atenció psicosocial adreçat a la gent gran amb l’objectiu d’atenuar l’impacte psicològic derivat de la COVID-19.

S’ha habilitat una línia telefònica (976 388 601) perquè la gent gran que ho necessiti pugui rebre suport emocional, tant si truca directament com si les persones voluntàries d’entitats del tercer sector, que hi hagin parlat i hagin identificat necessitats d’atenció psicològica, deriven a aquestes persones i reben la trucada del voluntariat de psicologia.

El voluntariat atendrà la trucada i prestarà el suport emocional que necessiti la persona gran. Les persones psicòlogues voluntàries, depenent de la disponibilitat de temps que indiquin en el moment de fer el registre, consultaran a la plataforma www.ningunmayorsolo.org les persones que tenen necessitat d’atenció psicològica i trucaran per atendre-les. Podran comunicar-se amb l’equip de voluntariat a través de la plataforma perquè aquests puguin seguir el cas.

Suma-t’hi i fes que cap persona gran se senti sola

Una línia telefònica atesa per voluntaris i psicòlegs voluntaris que vulguin donar un suport emocional a tota la gent gran que se sent sola i que està patint problemes emocionals i/o psicològics en aquests moments. Registra-t’hi aquí.

Aviat es llançarà la possibilitat d’establir xat amb els psicòlegs voluntaris

A través de l’app Quiero cuidarme Más s’obrirà una plataforma d’atenció emocional i psicològica, orientada sobretot per a professionals sanitaris.

Font: DKV