Neix La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona

La FCVS és una de les 16 entitats que conforma aquesta nova associació que té per objectiu fomentar l’Economia Social i Solidària a la ciutat

La xarxa d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària és cada cop més extensa i diversa al Camp de Tarragona. La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i totes elles tenen en comú que s’han construït en base als valors que promou el cooperativisme com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.
La Teulada neix a Tarragona com un pol cooperatiu que es proposa impulsar l’Economia Social i Solidària a la ciutat, en base a 3 eixos principals:

  • Potenciar la intercooperació a escala local, per facilitar la creació de projectes conjunts i útils per la ciutat.
  • Donar resposta a les necessitats de cadascuna de les entitats que en formen part, però cercant el bé col·lectiu.
  • Ser una organització interlocutora amb l’administració i altres agents de la ciutat i treballar per afavorir l’aterratge de polítiques públiques pel foment de l’economia social i solidària a Tarragona

Els ecosistemes cooperatius

Els ecosistemes o pols cooperatius són agrupacions empresarials de l’Economia Social i Solidària formada per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.
Treballen en la construcció d’un ecosistema econòmic més social, democràtic i inclusiu, basat en els principis i valors del cooperativisme i que sigui transformador pel seu municipi.

La Teulada, una associació formada per 16 organitzacions tarragonines

Aquest nou espai d’intercooperació està format per un total de 16 projectes i organitzacions de la ciutat: Actua SCCL, Associació Ariadna, Associació
Quilòmetre Zero, Ateneu CoopCamp, Circulars, Dignidart SCCL, El Far Cooperatiu SCCL, Entra SCCL, Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundació Formació i Treball, Gam Lab SCCL, Insta SCCL, L’Escac SCCL, L’Escamot SCCL, Soca-rel SCCL i Vèrtebra.

L’Ateneu CoopCamp, com a impulsor del pol cooperatiu

L’Ateneu CoopCamp és l’organització impulsora del pol cooperatiu de Tarragona i s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica que se’n driva. Forma part de la seva raó de ser treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el que està treballant a les principals ciutats del territori.
Per saber més sobre la Xarxa Cooperativa de Tarragona, es pot consultar les
xarxes socials de l’entitat @la_teulada.