Neix a Tarragona la Xarxa Local per a la Gent Gran

L’eina la conforma la FCVS amb altres entitats tarragonines que, juntament amb l’Ajuntament de Tarragona, vetllaran pel benestar de la gent gran.

L’Ajuntament de Tarragona juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i diverses entitats i associacions de la ciutat constitueixen la Xarxa Local per a la Gent Gran. La Xarxa està impulsada per professionals de les entitats que la conformen i que treballen des de fa temps de forma conjunta per millorar la qualitat de vida de la gent gran de Tarragona així com fer visibles les mancances que pateixen. Alguns dels seus objectius són la prevenció de la solitud, de l’exclusió social i de la pobresa,
 l’erradicació de les etiquetes negatives sovint habituals en aquest sector de població; i donar veu i visibilitat a aquest col·lectiu.

La Xarxa Local per a la Gent Gran està impulsada per la FCVS, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Càrita Diocesana de Tarragona, L’Institut Català de la Salut, els Amics de la Gent Gran, Voluntaris de La Caixa, Creu Roja, Muralles Salut, Alzheimer Tarragona, Tarraco Salut i la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla.

La presentació de la Xarxa Local per a la Gent Gran ha inclòs també la lectura del manifest del Dia Mundial de la Gent Gran, que se celebra demà i que ha anat a càrrec de la periodista i coordinadora de Comunicació de l’ICS Yolanda Garcia. Durant l’acte, la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, acompanyada de diversos representants de les entitats que conformen la Xarxa, ha expressat que “ens hem trobat i unit per crear una Xarxa Local per a la Gent Gran, des del convenciment que el treball en xarxa potencia i optimitza les accions a emprendre”. Aguilar-Cunill ha destacat el paper important que la gent gran té en la nostra societat: “Tots i totes som responsables de construir una comunitat acollidora i inclusiva que vetlli pel benestar de les persones grans. Elles es mereixen tot el nostre respecte, contacte i acolliment”.

La Xarxa Local per a la Gent Gran es reunirà periòdicament i permetrà posar en comú els recursos i l’atenció que entitats i administracions ja duien a terme habitualment, per tal de millorar la qualitat de vida del col·lectiu més castigat per la pandèmia actual.