Música per la pau en un concert solidari a l’Auditori de Barcelona

L’associació ATAP Calders organitza de la mà de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona – JOSB un recital per dur la música als infants refugiats del Líban.

La Caravana Musical per la Pau transformarà L’Auditori de Barcelona en un recinte ple de solidaritat el pròxim 3 de febrer. Sota la batuta de Carlos Checa, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona – JOSB portarà un repertori de música clàssica a favor de la infància siriana que viu als camps de refugiats veïns al país àrab, amb especial èmfasi al Líban. Conjuntament amb l’associació ATAP Calders, entitat que ha impulsat el projecte internacional, es vol transformar a través de la música el drama de la guerra en un viatge a l’esperança.

Wagner i la monumental marxa fúnebre de Sigrid o la Simfonia núm.7 en Mi major del compositor austríac Anton Bruckner seran el pal de paller del talent musical desplegat a l’escenari. La cantant Cèlia Vila i Victor Grané també participaran en el concert de la JOSB amb temes com ‘On my own’, ‘She used to be mine’ o el clàssic ‘Hallelujah’.

Fem que la música soni més fort que les armes’ és l’eslògan de la iniciativa per la pau. L’associació, precisament, ha trobat en la música la via per fer volar i somriure a la infància refugiada i allunyar-la del dolor i la cruesa. Tot va sorgir arran d’una trobada amb el director d’orquestra. “En Carlos ens va proposar parlar amb l’Auditori, perquè ja havien fet més concerts anteriorment, i oferir aquest concert”, comenta Mireia Catot, coordinadora de projectes internacionals d’ATAP Calders.

A través d’una recollida d’instruments musicals, la caravana podrà transportar els recursos per treballar la teràpia individual i la rehabilitació social. La caravana iniciarà el seu trajecte principalment al Líban, on des de l’any 2011 hi ha més d’un milió de sirians i sirianes refugiats. “Treballem conjuntament amb un orfenat de 32 nens de la Fundació Hasan Khaled Foundation i també ho fem amb Socors Popular Libanès”, explica Catot.

Les entrades encara estan a la venda tot i que la recepció, de moment, és molt bona. “Està funcionant millor del que ens pensàvem i durant aquests últims dies farem més difusió a tot arreu”, incideixen des de l’organització. Així doncs, qui vulgui comprar les entrades encara hi és a temps o bé també es pot col·laborar amb la fila zero fent una donació al número de compte ES35 2100 0134 1101 0136 1442.

Font: Xarxanet.org