‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple!’ necessita un miler de persones voluntàries

La Federació Esclerosi Múltiple (FEM) està tancant els detalls per omplir de solidaritat centenars de piscines el 9 de juliol. Té oberta una crida de voluntariat per aquell dia i també per fer accions prèvies.

Aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar la vida de les persones que tenen aquesta malaltia sense cura és el principal objectiu de la Federació Esclerosi Múltiple (FEM). Per poder mantenir serveis d’atenció a aquestes persones i continuar investigant la malaltia, cada any es fa una recollida de fons amb un salt comunitari en centenars de piscines de Catalunya i amb la venda de productes. Aquest any serà el 9 de juliol.

‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple!’ mobilitza entre nou-centes i un miler de persones voluntàries. Encara es necessiten molts voluntaris i voluntàries i les persones interessades poden omplir el formulari del web. “El ‘Mulla’t’ és un voluntariat pràcticament accessible a tothom -explica el coordinador de voluntariat de la FEMJordi Pueyo-. El perfil del voluntariat que busquem és el de persones, a partir de setze anys, sensibilitzades i dinàmiques que disposin d’unes hores per donar a conèixer l’esclerosi múltiple i col·laborar en la recaptació de fons”.

La crida de voluntariat és per a persones que ajudin a organitzar el salt del ‘Mulla’t’ a la piscina -es farà a piscines de tot Catalunya- i també d’altres que col·laborin en la venda d’articles de la campanya. A hores d’ara, hi ha unes quatre-centes piscines adherides al ‘Mulla’t’, però des de la FEM esperen superar les cinc-centes piscines, com l’any passat.

A més del diumenge del salt a l’aigua, Pueyo explica que s’organitzen paradetes solidàries a esdeveniments esportius, mercats municipals, espais d’oficines i gimnasos. En tots aquests espais es necessita voluntariat que faci difusió de la campanya, sensibilització sobre l’esclerosi múltiple i també que s’ocupin de la venda de marxandatge.

Trentena edició

Tot i que hi haurà piscines que ho faran altres dies, el gran dia del salt del ‘Mulla’t’ serà el diumenge 9 de juliol. I serà un any especial, perquè la campanya arriba a la trentena edició. Els fons recollits es destinaran sobretot a serveis per a les persones que veuen com l’esclerosi múltiple avança.

“Moltes de les persones voluntàries que col·laboren amb el ‘Mulla’t’ ho fan cada any. Moltes participen de la mà d’entitats locals, d’altres ho fan en família, vivint-ho com una jornada de celebració i solidaritat”, indica Pueyo. I destaca la importància de la campanya: “És la nostra campanya més important, però, sobretot, és una celebració en la qual les persones amb esclerosi múltiple són les protagonistes“.

A la pregunta de com es prepara una mobilització solidària tan grossa i a tot el país, el coordinador de voluntariat de la FEM diu que “és una feina d’equip” i que “la base és la dedicació i el compromís”. “Cal coordinació entre les persones responsables de la campanya, les de comunicació, les de sistemes informàtics i l’equip de persones voluntàries”, assenyala. Des del web de la FEM ja es poden comprar els productes del ‘Mulla’t’ (samarretes, tovalloles, ampolles i lllibretes) o bé col·laborar-hi fent un donatiu.

Font: Xarxanet