Més d’un centenar de persones celebren el Dia Internacional del Voluntariat a Lleida

A l’acte es va fer entrega del Premi Lluís Martí al Valor Socioambiental que va reconèixer la tasca de la Cooperativa l’Olivera

Més d’un centenar de persones van celebrar ahir al vespre a l’Orfeó Lleidatà el Dia Internacional del Voluntariat, que es commemora a nivell mundial cada 5 de desembre, continuant així les celebracions es van iniciar el passat dissabte a Girona.

Sota el lema ‘Amb emergència o sense, voluntariat sempre!’, i tenint en compte la situació actual a Gaza, l’acte ha reivindicat el paper del voluntariat per protegir els drets fonamentals i transformar la societat, en qualsevol moment i circumstància. 

“El voluntariat necessita del suport del conjunt de la societat, dels governs i de les institucions, amb el convenciment que el voluntariat sempre hi és i estarà a l’altura dels reptes a què ha de fer front”, ha assegurat Ramon Farré, Coordinador territorial de la FCVS a Lleida, que ha portat a terme la lectura del Manifest del Dia Internacional del Voluntariat

A més en el marc d’aquest esdeveniment, obert per Carlos Enjuanes, Segon Tinent d’Alcalde i Regidor d’Acció, i Innovació Social, Participació i Drets Civils de la Paeria de Lleida, Carlos Enjuanes i Sandra Marco,  Diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida, es va conèixer l’entitat guanyadora del Premi Lluís Martí, enguany dedicat al Valor Socioambiental, degut a la col·laboració de la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Reconeixement al territori

Maria Ortis Porta, representant de la Cooperativa l’Olivera, ha recollit el guardó de la categoria territorial, finançat per la companyia Leyser Composites, pel projecte ‘Olivera, Cultura de Marges’. Aquesta iniciativa té com a finalitat afavorir la promoció personal i la inclusió social de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social a través de l’activitat agro-productiva i la dinamització territorial.  

L’acte s’ha completat amb una ponència sobre el paper dels joves en el voluntariat i els beneficis que aquests obtenen d’exercir-lo, impartida per Carolina Blàvia, professora i investigadora a la Facultat de Psicologia, Educació i Treball Social de la Universitat de Lleida, i l’espectable teatral de La Companyia de teatre “Lo niu” de la fundació Alosa. Aquesta peça s’ha preparat durant el taller que s’ofereix a les persones que atenen de la fundació Alosa, que dona suport a la capacitat jurídica a persones de discapacitat i salut mental de terres de Lleida. El taller compta amb l’acompanyament de la companyia de teatre “la Baldufa” de gran renom nacional de les arts escèniques.